Chia & quinoa pečivo (fotorecept)
Autor receptu: luckaprima
Toto zdravé pečivo je nabité pre telo prospešnými látkami ako vápnik, vláknina, rastlinné
bielkoviny a omega 3
mastné kyseliny.. quinoa má okrem spomenutého ešte kopu živín aktívnych proti rakovine,
zápalom a pozitívne
pôsobí na srdce a cievy. ...a vôbec pečivo je chrumkavučké a vnútri vláčne a krásne
šťavnaté.. šialene dobré.
Pripravujem ho z vopred namiešanej zmesi talianskych múķ a semienok, preto má chlebík
vždy rovnakú kvalitu.
12 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny miesime v robote 10 minút až vznikne hladké nelepivé cesto.
- Na rožky: vytvarované guličky (80 g) necháme odpočinúť 20 minút nepriedušne prikryté, u mňa boli pod sklenenou miskou. Každú guličku rozvaľkáme na poolejovanej pracovnej doske na placku, ktorú zvinieme do rožka a ešte celú pováľame do oblého pekného tvaru.
- Rožky umiestnime na plech s teflonovou fóliou a necháme kysnúť pri teplote cca 30 °C a relatívnej vlhkosti 80 %.
- Takto nakysli po 30 minútach vo vyhriatej rúre a v spoločnosti horúcej vody z kanvice.
- Pečieme: 80g kúsky ako rožky a žemle 20 minút pri teplote 190 - 200 °C, chlebík 700 g pri rovnakej teplote cca 50 minút. Pečivo je vynikajúce aj s pridaním vlašských orechov, alebo jabĺčkových kociek... s pravým maslom fantázia.