Chia & quinoa pečivo (fotorecept)

Autor receptu: luckaprima

Toto zdravé pečivo je nabité pre telo prospešnými látkami ako vápnik, vláknina, rastlinné bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny.. quinoa má okrem spomenutého ešte kopu živín aktívnych proti rakovine, zápalom a pozitívne pôsobí na srdce a cievy. ...a vôbec pečivo je chrumkavučké a vnútri vláčne a krásne šťavnaté.. šialene dobré. Pripravujem ho z vopred namiešanej zmesi talianskych múķ a semienok, preto má chlebík vždy rovnakú kvalitu.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetky suroviny miesime v robote 10 minút až vznikne hladké nelepivé cesto.
  2. Na rožky: vytvarované guličky (80 g) necháme odpočinúť 20 minút nepriedušne prikryté, u mňa boli pod sklenenou miskou. Každú guličku rozvaľkáme na poolejovanej pracovnej doske na placku, ktorú zvinieme do rožka a ešte celú pováľame do oblého pekného tvaru.
  3. Rožky umiestnime na plech s teflonovou fóliou a necháme kysnúť pri teplote cca 30 °C a relatívnej vlhkosti 80 %.
  4. Takto nakysli po 30 minútach vo vyhriatej rúre a v spoločnosti horúcej vody z kanvice.
  5. Pečieme: 80g kúsky ako rožky a žemle 20 minút pri teplote 190 - 200 °C, chlebík 700 g pri rovnakej teplote cca 50 minút. Pečivo je vynikajúce aj s pridaním vlašských orechov, alebo jabĺčkových kociek... s pravým maslom fantázia.