Cheesecake

Autor receptu: andri

Toto je dalsia pochutka, ktora je vhodna pre dojciace matky, ktore sa vyhybaju alergenom :) Nastastie, moje babatko nema alergiu na cokoladu, takze davam aj bielu cokoladu, ale uz som to skusala aj bez cokolady, ako aj bez mascarpone (ostatne suroviny som dala podla receptu), takze, kludne do toho :) Nech Vam chuti!

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Zomleté sušienky (ak nemáte mixer, tak stači, keď sušienky dáte do igelitu a rozvalkate) zamiešate s roztopeným maslom. Touto (skôr sypkou) zmesu zakryjeme dno formy obleženej papierom na pačenie a dáme na 10 min zapiecť na 150 - 160 stupňov. Používame okrúhlu formu - veľ. 26cm.
  2. Kým sa nám pečie "cesto", všetky ostatné suroviny zo zoznamu zmiešame elektrickým mixerom (možno nejaké šikovnejšie dámy to zvládnu aj ručným šľaháčom...).
  3. Vylejeme plnku na predpečené (predhriaté) "cesto" a pečieme na rovnakej teplote ďalších 55-65 min. Hotové je vtedy kež zmatne celý povrch. Ešte je dobre pod formu dať alobal, alebo ďalší papier na pečenie, lebo počas pečenia z formy bude kvapkať mastné, aby ste zabránili zašpineniu trúby.