Tento recept je z knihy Pomocnica slovenských gazdiniek od Ireny Bárovičovej - Ihriskej.Kniha bola vydaná v roku 1945.Opíšem ho doslova na pobavenie. Je to písané Zobraziť celý popisTento recept je z knihy Pomocnica slovenských gazdiniek od Ireny Bárovičovej - Ihriskej.Kniha bola vydaná v roku 1945.Opíšem ho doslova na pobavenie. Je to písané pre nás v archaickej slovenčine,no rcp nie je zlý.
Postup
-
1
Do kastrólka dáme 3 lyžice medu, z 50 orechov zomleté jadierka,ostrúhanú kôrku z polovice citróna,šťavu z polovice pomaranča,1 kávovú lyžičku mletej škorice a 1 lyžicu rumu.
- 2
Na horúcom sporáku miešame dotiaľ,kým miešanina nezhustne. Necháme vychladnúť a pripravujeme z nej potom guľôčky,ktoré obálame v postrúhanej čokoláde a dáme ich uschnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept sa mi páči, len ma zarazili množstvá. To je tak jedna porcia (do takej maškrtnej huby, akú mám ja). Asi by som musela násobiť.