Čerešňový likér

petka1982 - bez fotkypetka1982, 13. októbra 2011

Tento recept mám rada, pretože sa v našej rodine dedí už niekoľko generácií. Pripravuje sa rýchlo, zrenie síce trvá hodnú chvíľu, ale výsledok je Zobraziť celý popisTento recept mám rada, pretože sa v našej rodine dedí už niekoľko generácií. Pripravuje sa rýchlo, zrenie síce trvá hodnú chvíľu, ale výsledok je na nezaplatenie.

100
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
2,5 kg
1 l




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 5 litrovú fľašu s uzáverom.Umyjeme višne, pripravíme rum a cukor. Na dno fľaše dáme vrstvu višní, ktorú posypeme vrstvou cukru.Takto vrstvíme až kým sa nám neminú všetky suroviny. Na záver zalejeme rumom.

  2. 2

    Necháme postáť na chladnom 3 mesiace tmavom mieste. Po ôsmych týždňoch scedíme.

Diskusia k receptu

zdenkas
A touto griotkou poliať dobrý zmrzlinový pohár....mňam,ukladám do kk.
perinbabba
ahoj, prosim ta, nie je mi jasné, koľko má likér stáť.
Alebo teda, má stáť celkovo 3 mesiace ale po 8 týždňoch ho mám precediť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia