Foto: sonulienka
Ešte som skúšala tiež jeden recept - trochu som si ho pozmenila a tu je výsledok.
príprava
na 175 °C
Suroviny
320g g |
|
6 ks |
|
6 PL |
|
1/2 sáčku |
|
Krém stracciatella: | |
500 g |
|
500 g |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
100 g |
|
3 sáčky |
|
2 sáčky |
|
1000 g |
|
2 - 3 balíčky |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vajcia si rozdelíme - bielka vyšľaháme do tuha pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuha potom pridáme žĺtka pomletý mak a PDP. Dobre vymiešame a vylejeme na plech. Plech sme si vyložili pečiacim papierom. Dáme piecť tak ako tradičnú piškótu.
-
3
Keď máme cesto upečené necháme ho vychladnúť - potom zložíme papier dáme nazad na plech potrieme veľmi jemno džemom.
-
4
Urobíme si tvarohovú plnku nasledovne - do tvarohu dáme mascarpone dobre premiešame potom kyslú smotanu znovu premiešame ďalej vanilkový cukor, mak a nastrúhanú čokoládu. Želatínu si rozpustíme necháme trochu zachladiť primiešame do tvarohovej plnky a vylejeme na plech. Dáme trochu asi tak na 5-10 minút do chladničky. Zatiaľ si uvaríme ďalšiu želatínu - varíme podľa návodu len jednu minútu. Zabudla som aj prvú si pripravíme presne podľa návodu.
-
5
Čerešne vykôstkujeme dáme na stuhnutú tvarohovú plnku a zalejeme trochu vychladnutou želatínou. Koláčik dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa /ak vydržíte/ Tu na foto sú len čerešne zabudla som fotiť kde bola aj želatína.
-
6
No a tu je zákusok.
-
7
Ak vyskúšate prajem dobrú chuť.
š @sonulienka
No a na ovocie tá želatína - tá dá koláčiku správny šmrnc. 5*