Čerešňový koláč stracciatella fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 30. júna 2015

Ešte som skúšala tiež jeden recept - trochu som si ho pozmenila a tu je výsledok.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

320g g
6 ks
6 PL
1/2 sáčku
Krém stracciatella:
500 g
500 g
400 ml
2 PL
100 g
3 sáčky
2 sáčky
1000 g
2 - 3 balíčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia si rozdelíme - bielka vyšľaháme do tuha pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuha potom pridáme žĺtka pomletý mak a PDP. Dobre vymiešame a vylejeme na plech. Plech sme si vyložili pečiacim papierom. Dáme piecť tak ako tradičnú piškótu.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme cesto upečené necháme ho vychladnúť - potom zložíme papier dáme nazad na plech potrieme veľmi jemno džemom.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si tvarohovú plnku nasledovne - do tvarohu dáme mascarpone dobre premiešame potom kyslú smotanu znovu premiešame ďalej vanilkový cukor, mak a nastrúhanú čokoládu. Želatínu si rozpustíme necháme trochu zachladiť primiešame do tvarohovej plnky a vylejeme na plech. Dáme trochu asi tak na 5-10 minút do chladničky. Zatiaľ si uvaríme ďalšiu želatínu - varíme podľa návodu len jednu minútu. Zabudla som aj prvú si pripravíme presne podľa návodu.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čerešne vykôstkujeme dáme na stuhnutú tvarohovú plnku a zalejeme trochu vychladnutou želatínou. Koláčik dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa /ak vydržíte/ Tu na foto sú len čerešne zabudla som fotiť kde bola aj želatína.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a tu je zákusok.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak vyskúšate prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Vyzerá byť veľmi fajnový tvoj koláčik. Myslíš, že ten krém nutne potrebuje želatínu? Akosi som nezvykla s ňou robiť, tak mám rešpekt. Ale mám Rajo jemný tvaroh, bol by asi dosť riedky bez želatíny, aj keď tam máš pochúťkovú, mascarpone...čo myslí
š @sonulienka
No a na ovocie tá želatína - tá dá koláčiku správny šmrnc. 5*
@danielas áno aj keď je tam mascarpone a kyslá smotana dala som želatínu bez varenia obávala som sa, že to ovocie to neudrží a koláčik nebude taký ako má byť teda plnka ovocie by asi kleslo a rozišlo by sa to.
tak s týmto zákuskom si si u mňa veľmi šplhla @sonulienka. Málokedy sa nájde tak dokonalá maškrta bez klasickej múky. Pokúsim sa čo najskôr vyskúšať, možno ešte radšej s višňami. Ďakujem za super recept
Srdečne Vám ďakujem za komentíky. Budem rada keď vyskúšate a hlavne keď bude chutiť. Snažila som sa vymyslieť tak recept aby to mohla aj moja dcéra ako som už veľa krát písala má bezlepkovú diétu.
@mariaklara áno čerešne - svoje domáce keď som ich odkôstkovala nebol tam ani jeden jediný červík sú fakt fantastické. Nie je ich tento rok veľa ale sú sladučké a pekné veľké. Ďakujem za komentík. A podľa mňa by sa mohlo na vrch položiť rôzne ovocie ktoré máme dostupné.
Sonulienka, koláč nema chybu, zvlášť pre tych, ktori ľúbia kombináciu mak/čerešne. Vzdy pri prvých čerešniach robím zemiakové gule z čerešní mne s makom, dcéra ho nemusí, jej tvarohom, alebo kakaom. Mame mladú čerešňu, peknú, uvidíme kolko mraz škôd narobil. Ale sa nam vyšplhali cenovo, svet sa mení aj príroda.
@Venusa ďakujem. Veru máme drahé ovocie mráz narobil škodu. Ale tento koláčik som už robila aj s iným ovocím napríklad jahody. Alebo som robila nahú tortu s týmto krémom a dala som maliny jahody černice a čučoriedky dá sa všelijako. Aj naša čerešňa zatiaľ vyzerá bledo uvidíme či niečo bude.

Pridaj komentár k receptu: