Čerešňový džem s čokoládou a višňovicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento rok sa nám vydarili skoré čerešne...tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich použila na džem...a hneď džem s vynikajúcou chuťou..základ je iba čerešne, cukor a čokoláda...jeho chuť som vylepšila s višňovicou, vanilkovým cukrom a strúhanou kôrou a šťavou z citónu...vyskúšajte bude vám iste chutiť...

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Obraté čerešne som poriadne umyla....
  2. odkôstkovala.. a potom zasypala potrebným množstvom cukru...
  3. miešala som varechou, pokiaľ sa všetok cukor neroztopil...
  4. nechala som presladzovať 24 hod. takto vyzerá druhý deň...
  5. vyliala som do rajnice a začala variť..... asi po 40min varenia som pridala citrónovú kôru a šťavu...potom vanilkový cukor...a napokon višňovicu...takto vyzerá džem po 50 min. varenia..treba miešať...
  6. a teraz som pridala do neho kocky čokolády...použite takú, akú máte radi...ja som dala polovicu horkú a polovicu mliečnu...nechala chvíľočku prejsť varom..iba tak dlho,. kým sa čoko roztopí a už aj treba plniť do fliaš..
  7. pripravila som si poháre a plnila až po vrch...zatvorila a obrátila hore dnom..
  8. asi po 5 minútach obrátila a nechala vychladiť...a potom šup na poličku do zázračnej komôrky...verte-neverte, ale je to fajnová pochúťka hoc aj na pečivko k raňajkám.. prajem dobrú chuť..