Čerešnová dvojfarebná bublanina trošku modernejšie

michalides - fotkamichalides, 7. júla 2013

Máme sezónu čerešní a bola by škoda ju nevyužiť. Povodný recept na bublaninu od svojej babky som trochu ozvláštnil a tým skomplikoval. Myslím že Zobraziť celý popisMáme sezónu čerešní a bola by škoda ju nevyužiť. Povodný recept na bublaninu od svojej babky som trochu ozvláštnil a tým skomplikoval. Myslím že ako pri každom jedle robota naviac je cítiť vo výsledku aj tu. Nie pri všetkom sú uvedené presné množstvá, veľa vecí pridávam od oka. Napríklad čerešní si dajte podľa chute, ja mám rád nahusto.

Suroviny

3 ks
1 hrnček
1/2 - 3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
100 g
1 kopcovitá lyžička
z 1 citróna
1 lyžica
1 bal
trocha
1 bal
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Rúru dáme nahriat na cca 160 stupnov. Pripravíme si základné cesto...oddelíme zltky od bielkov, bielka dame bokom. Do misky supneme 3 zltky, pridame hrncek cukru (ak máte hnedý, nebude na škodu) a trosku zaslahame...postupne pridavame rozpustene maslo a mlieko. Ked nám vznikne táto gebuzina nadhernej zltej farby pridáme dva hrnčeky preosiatej polohrubej múky s práškom do pečiva. Základ by bol.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti. Do časti prvej pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna a ak by sme chceli byt ozaj frajeri, tak semiacka z polky vanilkového struku.(ak nemáme nevadi) Potom si nad vodnou parou rozpustime cokoladu s lyžicou masla,lyžičkou kakaa (ak mame ozaj dobru a silnu cokoladu tak nemusime kakao pridavat) a trochou mlieka. Ked nám vznikne krasna cokoladova jednoliata hmota, vylejeme ju do druhej polky cesta a zamiesame.

  3. 3

    na záver vyšľaháme bielka (ak pridáme trosku soli, naslahaju sa lahšie), polku pridáme do jedného cesta a polku do druhého. Cestá vylejeme na plech podla nálady, fantázie, chuti a príručky koláčového dizajnu (nebojte...taka neexistuje...nalejte to tam ako len chcete). Na vrch nasypeme nasekane orechy, ceresne, posypeme vanilkovym cukrom a vrazíme do rúry...pecieme pri spomínaných cca 160 stupnoch...a vobec vam neviem povedať koľko, ja idem vzdy od oka. Ak to neviete este tak uplne odhadnut tak klasicky: špajdlu strcit sikmo do cesta, vytiahnut, ak je cista tak je upecene.

Diskusia k receptu

margaretka28
S tou čokoládou do cesta je to výborný nápad, vylepší to celkový efekt koláča, určite stojí za vyskúšanie:-)
ywett
maramorové mám rada, tiež tak rada skúšam....krásne sa ti vydarila :)
janger
Toto je uz takmer zakusok, parada... S cokoladou iste vyborne :-). Ta robota naviac sa ti vyplatila.
anajka
Pekný receptík, ukladám, inak ja mám presne taký istý plech na pečenie, je super ak chce niekto urobiť koláčik pre dvoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia