Celozrnné slivkové guľky

Autor receptu: alicina

Možno niekoho inšpirujem troška zdravšou verziou tohto vynikajúceho jedla.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si odkôstkujeme slivky a rozdelíme ich na polovičky.
  2. Z tvarohu,vajec, rozpusteného masla, lyžičky soli, celozrnnej špaldovej múky a špaldovej krupice vypacujeme cestíčko, ktoré necháme 15 postáť (ak je teplo, najlepšie v chladničke). Podľa potreby ešte pridáme celozrnnú špaldovú múku, tak aby nebolo moc lepkavé a vyformujeme valček, z ktorého postupne odkrajujeme kúsky zhruba o veľkosti 1 cm a do každého kúska zabalíme polku slivky.
  3. Mne vyšlo z tejto dávky 42 guliek. Nakoniec ich obalíme v celozrnnej špaldovej múke zmiešanej s lyžicou kukuričného škorbu. Guľky varíme vo vode asi 11 minút a po vytiahnutí môžeme pokavpkať rozpusteným maslom.
  4. Na záver si pripravíme omáčku tak, že uvaríme zvyšné slivky so škoricovým cukrom pokým nezostanú mäkké. Servírujeme so slivkovou omäčkou a mandľovými lupeňmi.