Foto: natali
niečo chutné a zdravé nielen na raňajky :) ..keďže sme doma zistili, že nemáme žiadne pečivo na suchú večeru, lebo sme doma všetky tri Zobraziť celý popisniečo chutné a zdravé nielen na raňajky :) ..keďže sme doma zistili, že nemáme žiadne pečivo na suchú večeru, lebo sme doma všetky tri chorľavé, tak som upiekla tieto rohlíky
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Keďže máme doma pekárničku, tak cesto som zamiesila v nej jednoducho zo všetkých surovín, ale ak nemáte, klasika : zohriať mlieko, pridať do neho droždie - ja som dávala od oka a potom zo všetkých surovín vymiesiť cesto a nechať vykysnúť. Recept na cesto mám v podstate odtiaľto z varechy, len som si ho trochu pomenila..ale je ich tu viac takých, čo sú určite výborné.
- 2
Vykysnuté cesto som rozdelila na 6 častí, každú som vyvaľkala a zvinula. Rohlíky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom. Môžeme posypať hrubozrnnou soľou, sezamom či rascou, ja som neposypala. Potom pečieme na 30 minút v rúre. Počas pečenia som rohlíky potrela 2krát žĺtkom, nech sú pekné :) Dobrú chuť.
- 2
K tej "vzdušnosti" - osobne s tým problém nemám, ale je pravda, že deti to prijímajú ťažšie. Starší syn už chápe, že obchodné pečivo je plné sajrajtu, ktoré ho "zľahčuje" a robí dlhšie trvanlivým a tiež to, že nemá takmer žiadnu hmotnosť. Ale nejaký tip na zľahčenie hutného cesta by bodol ;-)