Celozrnné rohlíky

natali - fotkanatali, 18. januára 2013
Celozrnné rohlíky
Foto: natali

niečo chutné a zdravé nielen na raňajky :) ..keďže sme doma zistili, že nemáme žiadne pečivo na suchú večeru, lebo sme doma všetky tri Zobraziť celý popisniečo chutné a zdravé nielen na raňajky :) ..keďže sme doma zistili, že nemáme žiadne pečivo na suchú večeru, lebo sme doma všetky tri chorľavé, tak som upiekla tieto rohlíky

6
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

75 g
150 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Keďže máme doma pekárničku, tak cesto som zamiesila v nej jednoducho zo všetkých surovín, ale ak nemáte, klasika : zohriať mlieko, pridať do neho droždie - ja som dávala od oka a potom zo všetkých surovín vymiesiť cesto a nechať vykysnúť. Recept na cesto mám v podstate odtiaľto z varechy, len som si ho trochu pomenila..ale je ich tu viac takých, čo sú určite výborné.

  2. 2

    Vykysnuté cesto som rozdelila na 6 častí, každú som vyvaľkala a zvinula. Rohlíky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom. Môžeme posypať hrubozrnnou soľou, sezamom či rascou, ja som neposypala. Potom pečieme na 30 minút v rúre. Počas pečenia som rohlíky potrela 2krát žĺtkom, nech sú pekné :) Dobrú chuť.

    Celozrnné rohlíky - obrázok 2

Diskusia k receptu

natali
ďakujem :) ste zlaté..nám chutia, len nie sú také vzdušné ako tie obchodné, skôr také hutnejšie je to cesto, ale aspoň cíti človek že niečo je :)
nojaadka
Vyzerajú famózne!!!
K tej "vzdušnosti" - osobne s tým problém nemám, ale je pravda, že deti to prijímajú ťažšie. Starší syn už chápe, že obchodné pečivo je plné sajrajtu, ktoré ho "zľahčuje" a robí dlhšie trvanlivým a tiež to, že nemá takmer žiadnu hmotnosť. Ale nejaký tip na zľahčenie hutného cesta by bodol ;-)
natali
ďakujem :) to určite áno, možno niekto nejaký trik aj pozná, alebo sa možno nájde niečo aj na internete, skúsim sa popozerať
zdenzlo
kúsok som si recept pozmenila, pridala som žitnú múku a viac ako tej pšeničnej, plus kúsok rozpusteného masla...potom som ich urobila ako malé croissanty...som zvyknutá na domáce pečivo a príde mi oveľa chutnejšie ako to obchodové...hlavne ma zasýti aj taký malý kúsok:) inak som ich piekla kúsok inak, lebo moja stará rúra je zvláštna a asi ma nemá rada...piekla som ich cca 20 min na neznáme stupne:) ale ďakujem za recept, je skvelý a už sa teším kedy si ich urobím znovu (4 som zmrazila a dva sú už zjedené:D)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia