Celozrnné domáce rezance s tvarohom

Autor receptu: anina6

Dostala som chuť na rezance s tvarohom. Chcela som však niečo zdravšie, tak som spravila rezance s primiešaním celozrnnej hladkej múky a veru nám chutili. Veď posúďte aj vy, možno vás oslovia.

30 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto z polohrubej a celozrnnej múky, pridaním 1 vajíčka a asi 2 dl vlažnej vody.
  2. Pripravené cesto si rozvaľkáme a necháme trošku postáť na pomúčenej doske.
  3. Potom si rozvaľkané cesto pomúčíme, preložíme a nakrájame na pásy. A potom už len krájame širšie rezance.
  4. Pripravíme si hrniec s vriacou vodou a nakrájané rezance v tej vode uvaríme. Necháme ich prevrieť, zamiešame, scedíme a posypeme tvarohom. Na omastenie som použila opražené maslo a na ozdobu a dochutenie čerstvo natrhanú pažítku z mojej záhradky. Takže finálny výsledok bol takýto.