Čatní po Slovensky RADULIENKE

Autor receptu: nonna

V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky Varecháčky ako darček čápátí vo forme polotovaru, tak čo s tým všetkým? Dá sa rôzne využiť, ale chcela som vymyslieť niečo nové, čo by pasovalo k čápátí, aj keď tento chrumkavý, tenučký, bezkvasný, indický chlieb sa dá chrumkať len tak bez všetkého.

2
porcie
5 minút
príprava
11 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
  2. Rajčiny, slivky, mätu umyjeme, slivky zbavíme kôstok a nakrájame na tenšie mesiačiky. Rajčinové mesiačiky, keďže sú veľké, ešte prekrojíme napoly. Mätové lístky otrháme.
  3. Mätové lístky sparíme krátko asi jednu minútku vo vriacej vode, zlejeme, posekáme.
  4. Maslo pomaly rozohrejeme a počkáme, kým nezačne trošku karamelizovať, voňať.
  5. Dáme naň slivky a za miešania dusíme 6 minút. Okoreníme všetkými koreniami, premiešame.
  6. Pridáme rajčiny s mätou a za miešania dusíme 4 minúty.
  7. A je TO! HOTOVO!
  8. PRE ZDRAVIE k šťavnatoosviežujúcemu papaníčku!!!