Čatní po Slovensky RADULIENKE
Autor receptu: nonna
V záhradke urodené rajčiny, rozrastená mäta, od sesternice takmer prezreté slivky, od výbornej kamarádky Varecháčky ako darček čápátí vo forme polotovaru, tak čo s tým všetkým? Dá sa rôzne využiť, ale chcela som vymyslieť niečo nové, čo by pasovalo k čápátí, aj keď tento chrumkavý, tenučký, bezkvasný, indický chlieb sa dá chrumkať len tak bez všetkého.
2 porcie |
5 minút príprava |
11 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
- Rajčiny, slivky, mätu umyjeme, slivky zbavíme kôstok a nakrájame na tenšie mesiačiky. Rajčinové mesiačiky, keďže sú veľké, ešte prekrojíme napoly. Mätové lístky otrháme.
- Mätové lístky sparíme krátko asi jednu minútku vo vriacej vode, zlejeme, posekáme.
- Maslo pomaly rozohrejeme a počkáme, kým nezačne trošku karamelizovať, voňať.
- Dáme naň slivky a za miešania dusíme 6 minút. Okoreníme všetkými koreniami, premiešame.
- Pridáme rajčiny s mätou a za miešania dusíme 4 minúty.
- A je TO! HOTOVO!
- PRE ZDRAVIE k šťavnatoosviežujúcemu papaníčku!!!