20 ks
porcií
porcií
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 300 ml |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 ks |
|
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 1 |
|
| 2 |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| 3 lyžice |
|
|
|
|
| Tvarohová plnka: | |
| 400 g |
|
| 1 |
|
| 2 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
| Drobenka: | |
| 60-70 g |
|
| 60-70 g |
|
| 40 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto:všetky ingrediencie aj s kváskom poriadne vymiešame a dáme kysnúť asi 40 minút.Zatiaĺ si pripravíme plnku a drobenku.
- 2
Keď je cesto vykysnuté tak ho rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce asi 10x10cm.Do každáho dávame plnku a spravíme buchtu.Rovno kladieme na plech s papierom na pečenie.Tam každú pritlačíme dnom pohára aby sa spravila jamka do ktorej dáme slivkový lekvár.Potreme rozšľahaným vajíčkom a dáme drobenku.
- 3
A môžme dať piecť do predhriatej trúby.
- 2









Diskusia k receptu