Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami

paploska - fotkapaploska, 16. júna 2014
Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami
Foto: paploska

Máme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej Zobraziť celý popisMáme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej a ražnej múky s mandľovými lupienkami. Koláč má naozaj výbornú chuť, takže pridávam vlastný nový recept.

20
porcií
10 minút
príprava
18 minút
na 200 °C

Postup

  1. 1

    Pre urýchlenie celého procesu si pripravíme všetky potrebné suroviny. Čerešne vždy dávam do koláča odkôstkované. Tento recept je na strednú veľkosť pekáča.

    Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami  - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si oddelíme bielka od žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny. Maslo vyšmiešame do peny s trstinovým cukrom. Do vyšľahaného masla zašľahávame postupne po jednom žĺtka.

    Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami  - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame obe múky a pridáme polovicu bio prášku do pečiva. Do vymiešaného masla so žĺtkami pridávame opatrne, striedavo sneh z bielok a múku. Cesto vylejeme na pekáč vytretý maslom. Na vrch poukladáme striedavo ovocie a koláč husto posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 18 min na 200 st. Po upečení posypeme práškovým trstinovým cukrom. Dobrú chuť.

    Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami  - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Krásny si ho upiekla, ukladám, z ražnej som koláč ešte nepiekla. bublanina ako z časopisu, gratulujem! 5*
1x safran
andiss
Mnam mnam, kraasna, urcite aj chutna. Myslis, ze mozem pouzit len spaldovu muku alebo raznu nahradit ovsenou? :-)
afataga
tak toto by som si dala hned z fleku, krasne vyzera, mozno by stacilo aj trochu menej cukru
mariamka
vyzera vyborne, sviezo a zdravo a ked ovocie tak bohato, ako u teba, az mi je luto, ze sa take u nas neje, resp. nezje, ale mozno sa to zmeni :)
cesminaz
Tvoja bublanina vyzera fantasticky!!! Uz podla fotky vidim,ze by som jej zjedla naraz pol plechu ;-))
havino
@paploska , no neviem čo skôr chváliť, či použitie múk, viem, že ty si v takých doma, moja krvná skupina s prácou iných múk, alebo foto, vid u teba je dôkaz, že dá sa to a dokonca, kto neskúsil, je to veľmi a veľmi jedlé,viem, že z ražnej aj šťavnatejšie na druhý deň, krásna, podľa surovín s maslom, ale len z polovičnej dávky robím podla @marianne , nemá chybu, ukladám pomery tvojho receptu, šikovná
paploska
@kukulienka71 @safran @izabela929 ďakujem krásne :-)
@andiss múky pokojne kombinuje podľa vlastnej vôle. Ja som piekla a varila len so špaldovou, ale začínam ju kombinovať s ražnou, zachcelo sa nám aj inej chute :-) daj vedieť ako vyšla
@afataga afi ten cukor na povrch nemusíš vôbec dávať, ale to ty predsa vieš :-)
@mariamka držím palce :-)
@cesminaz @janger @valeri ďakujem vám :-)
@havino aj ja som rada, že sa tu občas nájdu prívrženci zdravšej stravy :-)máme si čo vymieňať :-) ďakujem
staja
Páči sa mi táto tvoja bublanina, vyskúšala by som ju. Len potrebovala by som rozmer plechu, na ktorom si piekla, lebo na klasický plech 30x40 mi príde 120g múky málo.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha