Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami

paploska - fotkaPaploska, 16. júna 2014 23:06
Ďalšie recepty »
Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami Foto: paploska

Máme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej a ražnej múky s mandľovými lupienkami. Koláč má naozaj výbornú chuť, takže pridávam vlastný nový recept.

20
porcií
10 min
príprava
18 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pre urýchlenie celého procesu si pripravíme všetky potrebné suroviny. Čerešne vždy dávam do koláča odkôstkované. Tento recept je na strednú veľkosť pekáča.

    Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami  - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si oddelíme bielka od žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny. Maslo vyšmiešame do peny s trstinovým cukrom. Do vyšľahaného masla zašľahávame postupne po jednom žĺtka.

    Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami  - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame obe múky a pridáme polovicu bio prášku do pečiva. Do vymiešaného masla so žĺtkami pridávame opatrne, striedavo sneh z bielok a múku. Cesto vylejeme na pekáč vytretý maslom. Na vrch poukladáme striedavo ovocie a koláč husto posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 18 min na 200 st. Po upečení posypeme práškovým trstinovým cukrom. Dobrú chuť.

    Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami  - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist