Bublanina zo špaldovej a ražnej múky s lupienkami
Foto: paploska
Máme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej Zobraziť celý popisMáme krásne čerešne od svokry, jahody z domácej záhrady a bola by to škoda nevyskúšať nejaký dobrý koláčik. Dnes to bola bublanina zo špaldovej a ražnej múky s mandľovými lupienkami. Koláč má naozaj výbornú chuť, takže pridávam vlastný nový recept.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pre urýchlenie celého procesu si pripravíme všetky potrebné suroviny. Čerešne vždy dávam do koláča odkôstkované. Tento recept je na strednú veľkosť pekáča.
-
2
Najprv si oddelíme bielka od žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny. Maslo vyšmiešame do peny s trstinovým cukrom. Do vyšľahaného masla zašľahávame postupne po jednom žĺtka.
-
3
Zmiešame obe múky a pridáme polovicu bio prášku do pečiva. Do vymiešaného masla so žĺtkami pridávame opatrne, striedavo sneh z bielok a múku. Cesto vylejeme na pekáč vytretý maslom. Na vrch poukladáme striedavo ovocie a koláč husto posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 18 min na 200 st. Po upečení posypeme práškovým trstinovým cukrom. Dobrú chuť.
@andiss múky pokojne kombinuje podľa vlastnej vôle. Ja som piekla a varila len so špaldovou, ale začínam ju kombinovať s ražnou, zachcelo sa nám aj inej chute :-) daj vedieť ako vyšla
@afataga afi ten cukor na povrch nemusíš vôbec dávať, ale to ty predsa vieš :-)
@mariamka držím palce :-)
@cesminaz @janger @valeri ďakujem vám :-)
@havino aj ja som rada, že sa tu občas nájdu prívrženci zdravšej stravy :-)máme si čo vymieňať :-) ďakujem