Bublanina vhodná aj pre diabetikov

4444tabika - fotka4444tabika, 22. júla 2013

Je to dobrá bublaninka. Pre každého. Aj pre diabetikov :). Zistili mi cukrovku nenedávno :), tak som rada za tento recept, že ho Zobraziť celý popisJe to dobrá bublaninka. Pre každého. Aj pre diabetikov :). Zistili mi cukrovku nenedávno :), tak som rada za tento recept, že ho možem dost vela :).

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček vačši
1 bal.
1 hrnček
1 bal.
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    cukor+mlieko+vajcia+olej zmiešat :)v jednej miske

  2. 2

    múka+kyp.prášok+zmiešať v druhej miske....

  3. 3

    vyliať do seba a zmiešat všetko mixerom :) vyliat na plech nahádzať nasekané ovocie :) a dať do vyhriatej rúry 170 stupňov na 15-20 min :)

  4. 4

    pochutnajte si na užasnej bublanine :) pre diabetikov lahôdka :D tak ako pre mňa :)

Diskusia k receptu

gianni
nič v zlom koláčik môže byť dobrý,aj ja mám rada bublaniny ,ale nevidím rozdiel medzi klasika a diabetickým, aj mne nedávno (2 roky na inzulíne)diagnostikovali DMI , mne sa zdá aj tak vela cukru ako píšeš,ja dávam v takom cca pomere len 3/4 šálky cukru a aj to ked si dám po jedle 1 koláč tak si musím ubrať z prílohy aby to bolo o.k., tiež používam trstinový cukor kvôli mojim chlapom,je lepšie použiť stéviu,alebo niečo podobné,ale to by im asi velmi nechutil taký koláč
ale zase je rozdiel kolko toho koláča si človek naraz dá,ja mám rada tiež sladké,preto si musím dávať pozor...
jamaja
tiež si myslím, že koláčik obsahuje dosť veľa sacharidov...
majsterka
veru cukor treba nahradiť stéviou a ovocie nemôže byť hocijaké ale v malom množstve napr.:ríbezle
evanaaa
Mne stévia akosi nechutí, má nejakú pachuť ( ako sacharín), najlepšiu skúsenosť mám s Xylitolom ( Xylovitom), bielu múku nepoužívam, ale celozrnné, a aj špaldovú alebo múku z Norbi Update, ale aj keď je koláč upravený pre diabetikov, neznamená to, že môžeš z neho veľa zjesť, nanajvýš tak dva kúsky. Preto sa neoplatí robiť veľké množstvá. A ja by som sa bála aj toho trstinového cukru......
4444tabika
je tam sice dost cukru ale možem toho kolača dost tak nevidim problem :) stevia je draha
smutnabarby
no,som čerstvý diabetik,od februára,ale moja milá,moja doktorka by mi toto určite neschválila!Trstinový cukor,ako i repný nieje vhodný pre diabetikov.Múka biela tak isto.Vobec aj tmavej múky sa moc nesmie.Prasvdu má evanaaa,neznamená to,že z neho možeš vela zjesť.To Ti Tvoj diabetolog takéto veci povedal?Tak zmeň diabetologa a čo najskor.Mne manžel kúpil stéviu v tabletách,tá mi nechutí,tak mi kúpil čerstvú,trhám lístky a suším,aby som mala na zimu a sladkému sa vyhýbam,pijem čistú vodu,alebo magneziu neperlivú,sladké jem akurát ovocie=pomaranče,marhule,mandarinky,čučoriedky,maliny,jablká,rybezle,ale aj z toho len málo,pretože sa nesmie preháňať.Koláč som si urobila z rebarbory a tvarohu a pudinkového prášku,ale mala som dva malé kúsky na deň a tiež pravda,že som sa vzdala prílohy.JE doležité dodržovať denný prísun sacharidov,vlákniny,tukov,cukrov.Takže prajem čo najlepšie zvládanie boja z touto zákernou chorobou a zvládanie jedálnička diabetika.
4444tabika
no ja mam dobru glikémiu :) tak prečo by som si nemohla dopriat takýto kolač :) a ostatných možem ziest len malý kusok :) ale tohoto možem viac tak som rada :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia