Foto: danda3
Jednoduché a pritom sýte jedlo, z ktorého vám ťažko nebude. Je to obmena receptu od @jamarlen, odporúčam vrelo aj jeho verziu.
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ráno pred odchodom do práce som si krúpy namočila, rýchlejšie sa uvaria. Po príchode domov ich scedíme a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Cibuľu nakrájame a na masle opražíme.
-
2
Keď je cibuľu dobre osmažená, pridáme cca 1-2 KL mletej papriky, premiešame a hneď pridáme uvarené a scedené krúpy.
-
3
Vypneme zo zdroja a pridáme bryndzu, premiešame. Soliť netreba, bryndza je slaná dosť.
-
4
Naložíme, môžeme posypať medvedím cesnakom - už rastie! ☺Za tento chutný recept ďakujem mojej kolegynke.☺
-
5
Minuloročný zber medvedieho cesnaku.
že medvedí už vám rastie..__??
to teda máte veľké šťastie
u nás na záhrade ešte kopy snehu
to potrvá..kým zazelená lístok na mojom brehu..
aj tvoja verzia sa mi páči, len práce a toho špinavého riadu je pri nej o niečo viac:)
@fr ézia, rcp. je skvelý aj zo sparenej biedej lúpanej pohánky, nasladko aj naslano:)
tak to robíme pre bezlepkáčovú polku rodiny
@jamarlen Som rada, že som mohla Tvoj recept propomenúť, pretože je skutočne vynikajúci. Zašpinila som len jeden hrniec + panvicu.☺ Ale pozerala som na Tvoju prípravu krúpov, musím vyskúšať. Pohánku s bryndzou som si robievala často a raz mi ostali krúpy aj bryndza, tak som skúsila zmiešať a s výsledkom som bola unesená, netušiac, že si sem tento recept dal. Potom ho niekto komentoval, tak som zistila, že som nevymyslela nič nové.:D:D:D. Musím vyskúšať aj tú slivkovú verziu.☺
Milá Katka, teším sa, že si vyskúšala a ďakujem za krásny komentár, krásn víkend želám.☺