Bôčikový slimáčik
Autor receptu: joel
Tento recept som dostal od mojej priateľky a pre jeho jednoduchosť som ho hneď vyskúšal a stalo to zato, možno ho poznate ale zatiaľ som ho tuna nečítal.
20 porcií |
15 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup
- Bôčik umyjeme a odstranime kožu, potom nakrájame 1 až 1,5 cm pásiky po celej dlžke. Tieto pásiky natrieme jogurtom v ktorom sme rozmiešali nastrúhaný chren, najlepšie čerstvý ale účel splni aj konzervovaný, ešte predtým mäso nasolime. Nemusime sa báť tohto jogurtu, netreba šanovať. Pásiky zrolujeme a ja som prepichol šparatkom ale to nemusi a takto dame na suchý plech. Keď mame zvyšný jogurt natrieme ešte povrchu.
- Takto pripravený plech vložime do truby a pečieme asi 1,5 hodiny na 150 stupňoch ale to už každy pozná svoju trubu, radšej pomalšie aby sa nepripiekol jogurt