Dvojfarebné kocky (fotorecept)

Dvojfarebné kocky (fotorecept)
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 5. júla 2010 21:34Ďalšie jeho recepty

tento výborný zákusok poznajú asi všetci, len ja som ho trochu vylepšila /vlastne moja mamina :)/

Suroviny

30
porcií
90
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao. Napokon zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 2

3

Z cery, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu a dáme ju na chvíľu do chladničky.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 3

4

Krém: zmiešame orechy, olej, cukor, rum a džem. Natrieme na vychladnutú piškótu.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 4

5

papier na pečenie odstrihneme na veľkosť piškóty, poprášime práškovým cukrom a vyvaľkáme bielu hmotu. Snažíme sa na rovnakú hrúbku a na celú veľkosť papiera. Papier s hmotou opatrne nadvihneme a položíme na zákusok. Odstránime papier :)
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 5

6

Zákusok nakrájame na štvorce a polovicu namočíme do čokoládovej polevy. Ukladáme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 5. júla 2010 o 22:35
    Zákusky vypadají efektně. Jak se pracuje s tou bílou hmotou, netrhá se ?
    Mohlo by se použít také sojové nebo rýžové mléko ?


  • moli, 5. júla 2010 o 23:11
    Krása a určite aj tak chutia.Ukladám do KK :o)


  • michsamant, 6. júla 2010 o 07:12
    mnamky


  • marienka44, 6. júla 2010 o 07:24
    Ja orechy kupujem na trhu, je to preto pre mna drahy zakusok,vela orechov. Aj moja dcera ma citlivy jazyk na orechy, preto neukladam do KK. :-(


  • zdezda, 6. júla 2010 o 07:39
    :-)))) efektný a určite vynikajúci zákusok, ukladám si ho na slávnostné príležitosti, ale tú bielu hmotu si vyskúšam hneď dnes, z pol množstva, lebo som veeeeeeľmi zvedavá, či sa mi to podarí:-)


  • cenculka30, 6. júla 2010 o 08:09
    jej tie robievam, jeden čas som nevedela zohnať sušene mlieko tak som používala sójové


  • zdezda, 6. júla 2010 o 08:41
    Cenculka, fakt môžem použiť aj sušené sójové mlieko a množstvo sa nemení?


  • ywett4, 6. júla 2010 o 10:07
    poznám ten recept len tu poslednu časť neviem ako robiť teda namáčanie kociek (polovičiek) do čokolády aby to vyzeralo tak pekne , nepíšeš to ani ty tak ešte asi počkám kým mi to niekto ukáže či napíše


  • veronka8, 6. júla 2010 o 10:09
    no nádhera, ja ukladám do kk


  • ailuj82, 6. júla 2010 o 10:38
    omáčam to tak, že polevu mám v menšej nádobe, aby jej bolo viac, chytím zákusok skoro za roh a namočím do čokolády na uhlopriečku.


  • jedlik, 6. júla 2010 o 14:33
    skúsim určite


  • veronika353, 6. júla 2010 o 17:38
    Tu bílou hmotu vyválím a pomocí válečku dám na koláč, při válení podle potřeby posypávám desku mletým cukrem.Máčím to taky jako @ailuj82 ,polevu dám do menší nádoby,aby byla ve větší vrstvě.Tento zákusek dělám už velmi dlouho, pěkně vypadá, je dobrý a dost se toho nakrájí.


  • gittka, 6. júla 2010 o 18:34
    ja som ich dala na varechu podobné,ale plnka je kokosová.
    sú dané pod názvom kokosové štvorce.


  • jeka, 6. júla 2010 o 20:37
    Zákusok je fajn,len ja mám napísané orechy iba 200 g a5 PL rumu a to navrstvíme na vychladnutý korpus.Ostatné je ako u AILUJ 82.


  • ailuj82, 7. júla 2010 o 08:45
    jeka- aj v tomto pôvodnom recepte bolo len 200 g orechov, ale nám chutí viac :)


  • bambitka, 7. júla 2010 o 21:00
    robievam tento kolacik,recept mam od svojej svagrinky a je velmi dobry.Ta biela hmota je vlastne marcipan,ked sa ochuti mandlovou esenciou je vyborny.Touto hmotou sa da potiahnut cela torta


  • elisticka, 16. júla 2010 o 13:57
    @ailuj82 toto su vynikajúce kolačiky čo mi nosi susedka ale ešte som ich nerobila ukladam do KK a vyskúšam:-)))


  • cenculka30, 26. augusta 2010 o 10:42
    sú vynikajúce, obľúbené koľáčiky môjho bračeka :),
    mne keď sa nechce namáčať do čokoládovej polevy tak iba pofŕkam čok.polevou cely vrch koláča :)


  • 13juli, 6. septembra 2010 o 16:08
    čim je vylepšeny ?


  • ailuj82, 8. septembra 2010 o 13:35
    @13juli - veď ty si ich vylepšila lekvárom :)


  • cenculka30, 2. novembra 2010 o 00:25
    @zdezda - ano kludne mozete pouzit sojove mlieko v tom istom mnozstve
    pisem uz asi neskoro ale az teraz som sa sem pozrela prave idem piect ten kolacik


  • iboja, 9. apríla 2011 o 20:22
    zvykla som piect tento zákusok ,potom som recept zapatrošila ...ďakujem za recept


  • betka11, 22. mája 2011 o 21:04
    poznám,pekávala nám ho mama,teraz ho nerobím nemôžme mlieko no čítam tu odpoveď že sa dá použiť sojové,žeby sa to dalo aj s rastlinného mlieka?musím to vyskúšať


  • hubarka35, 22. mája 2011 o 21:41
    to je krásne-efektné,slávnostné....musim urobit.....orechy teraz nemám minula som....no nemám ani strom orech v zahrade u dedka,a orechy nikdy nekupujem.....nazbieram si kde viem že nikoho niesu a rastu tam.....


  • 3sandra3, 22. mája 2011 o 22:14
    aj mne sa páčia tieto kocky...tú bielu hmotu som nikdy nerobila, ,,takže musím vyskúšať


  • ailuj82, 23. mája 2011 o 12:30
    @hubarka35 - ani my nemáme strom. Tiež zbierame po dedine orechy *nikoho* :)


  • 3sandra3, 24. mája 2011 o 09:09
    je náročné vypracovať tú bielu hmotu?...spoja sa tie veci ľahko?


  • ailuj82, 24. mája 2011 o 09:32
    @3sandra3 - spojí sa to ľahko, len cera musí byť trochu teplejšia, nie práve vytiahnutá z chladničky a mlieko a cukor si radšej osej cez sito. Minule som to robila, mlieko bola samá hrčka a potom sa to už nedalo rozmrviť. Musela som robiť druhú :)


  • marcy, 2. júna 2011 o 10:45
    určite vyskúšam....v cukrárni sa jedovato ozvala predavačka,keď môj muž degustoval a spomenul arašidy.....pani predavačka sa strápnila ( a ja tú tacku nebudem obracať,vyliezlo z nej okrem iného ) ....tvrdila,že sú vlašáky ....ešte rozpoznáme chuť vlašských orechov....tak si ich upečiem sama :-D nebudem akceptovať ,že pri skle vo vitríne sú krásne kúsky ,no od pultu sú o 1/3 menšie


  • marica, 17. januára 2013 o 15:01
    Poznám tento zákusok, je výborný, robievam na Vianoce, recept mám od mamy, moja svokra vymyslela fintu, ako dostat bielu hmotu na koláč, z kartonu odrežem 2X rozmer 30X30 cm, ked chcem preniest bielu hmotu na koláč, podsuniem tieto dva kartony pod bielu hmotu z lavej a pravej strany a prenesiem na koláč, kartony opatrne vytiahnem,
    odporučam položit na hotový kolač podložku / plech/ a zaťažiť / 2 kg múky /, najlepšie počas noci, ozdobovala som ako v tomto recepte, teraz robím horizontálne aj vertikálne jemné čokoládové pásiky asi 1 cm od seba


  • mucina, 29. septembra 2013 o 16:06
    tento som robila je mnam mnam


  • kvietok83, 6. novembra 2013 o 22:08
    top. tento milujem od malicka je fakt skvely ale pri prvom pokuse mi nevysla ta hmota ako si oschla a rozmrvila sa neviem v com bola chyba


  • ailuj82, 7. novembra 2013 o 08:20
    @kvietok83 - mne sa tá biela hmota zatiaľ vždy podarila. Určite tam daj ceru, nie iné a sušené mlieko nie nízkotučné a pre istotu ho preosej :)
    Držím palce aby sa nabudúce zákusok podaril...


  • martula, 23. januára 2014 o 16:42
    Tento recept poznám pod názvom domino rezy. Robievam ho na Vianoce a má veľký úspech. Moje postupy: lekvárom potriem cesto - môže ho byť viac, je osviežujúci; do orechov nedávam olej, ale trošku mlieka, aby sa lepšie rozotierali; polevu zo sušeného mlieka gúľam medzi 2 vrstvami potravinárskej fólie - robí sa a aj prenáša na koláč výborne. A ak vám pomôže s prenesením manžel - má aj on zásluhy na vianočnom pečení! :)


  • ailuj82, 23. januára 2014 o 17:17
    @martula - ďakujem za rady, ja vaľkám medzi dvomi papiermi, aj tak to ide... Už som tento mojou dcérou obľúbený zákusok dááávno nerobila...


  • ria999, 24. januára 2014 o 21:27
    práve som ho dokončila (robím bez džemu). je skvelý, môj obľúbený od detstva.


  • ailuj82, 24. januára 2014 o 21:51
    @ria999 - ďakujem :)


  • nesi, 3. júla 2014 o 14:56
    poznám lebo ho robieva moja dcéra podľa tohoto tvojho receptu a teraz ho idem urobiť já na nedeľnú rodinnú oslavu lebo sa všetkým ľúbi keď ho dcéra upečie a donesie na ochutnávku a jasné že sú tu aj ostatné naše deti tak ho chvália


  • nesi, 11. júla 2014 o 20:56
    ailuj82 tak kocky sa podarili a všetkým chutili


  • ailuj82, 12. júla 2014 o 09:23
    @nesi - som rada :) a dakujem za vyskusanie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist