Dvojfarebné kocky (fotorecept)

Dvojfarebné kocky (fotorecept)
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 5. júla 2010 21:34Ďalšie jeho recepty

tento výborný zákusok poznajú asi všetci, len ja som ho trochu vylepšila /vlastne moja mamina :)/

Suroviny

30
porcií
90
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao. Napokon zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 2

3

Z cery, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu a dáme ju na chvíľu do chladničky.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 3

4

Krém: zmiešame orechy, olej, cukor, rum a džem. Natrieme na vychladnutú piškótu.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 4

5

papier na pečenie odstrihneme na veľkosť piškóty, poprášime práškovým cukrom a vyvaľkáme bielu hmotu. Snažíme sa na rovnakú hrúbku a na celú veľkosť papiera. Papier s hmotou opatrne nadvihneme a položíme na zákusok. Odstránime papier :)
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 5

6

Zákusok nakrájame na štvorce a polovicu namočíme do čokoládovej polevy. Ukladáme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť.
Dvojfarebné kocky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 5. júla 2010 o 22:35
    Zákusky vypadají efektně. Jak se pracuje s tou bílou hmotou, netrhá se ?
    Mohlo by se použít také sojové nebo rýžové mléko ?


  • moli, 5. júla 2010 o 23:11
    Krása a určite aj tak chutia.Ukladám do KK :o)


  • michsamant, 6. júla 2010 o 07:12
    mnamky


  • marienka44, 6. júla 2010 o 07:24
    Ja orechy kupujem na trhu, je to preto pre mna drahy zakusok,vela orechov. Aj moja dcera ma citlivy jazyk na orechy, preto neukladam do KK. :-(


  • zdezda, 6. júla 2010 o 07:39
    :-)))) efektný a určite vynikajúci zákusok, ukladám si ho na slávnostné príležitosti, ale tú bielu hmotu si vyskúšam hneď dnes, z pol množstva, lebo som veeeeeeľmi zvedavá, či sa mi to podarí:-)


  • cenculka30, 6. júla 2010 o 08:09
    jej tie robievam, jeden čas som nevedela zohnať sušene mlieko tak som používala sójové


  • zdezda, 6. júla 2010 o 08:41
    Cenculka, fakt môžem použiť aj sušené sójové mlieko a množstvo sa nemení?


  • ywett4, 6. júla 2010 o 10:07
    poznám ten recept len tu poslednu časť neviem ako robiť teda namáčanie kociek (polovičiek) do čokolády aby to vyzeralo tak pekne , nepíšeš to ani ty tak ešte asi počkám kým mi to niekto ukáže či napíše


  • veronka8, 6. júla 2010 o 10:09
    no nádhera, ja ukladám do kk


  • ailuj82, 6. júla 2010 o 10:38
    omáčam to tak, že polevu mám v menšej nádobe, aby jej bolo viac, chytím zákusok skoro za roh a namočím do čokolády na uhlopriečku.


  • jedlik, 6. júla 2010 o 14:33
    skúsim určite


  • veronika353, 6. júla 2010 o 17:38
    Tu bílou hmotu vyválím a pomocí válečku dám na koláč, při válení podle potřeby posypávám desku mletým cukrem.Máčím to taky jako @ailuj82 ,polevu dám do menší nádoby,aby byla ve větší vrstvě.Tento zákusek dělám už velmi dlouho, pěkně vypadá, je dobrý a dost se toho nakrájí.


  • gittka, 6. júla 2010 o 18:34
    ja som ich dala na varechu podobné,ale plnka je kokosová.
    sú dané pod názvom kokosové štvorce.


  • jeka, 6. júla 2010 o 20:37
    Zákusok je fajn,len ja mám napísané orechy iba 200 g a5 PL rumu a to navrstvíme na vychladnutý korpus.Ostatné je ako u AILUJ 82.


  • ailuj82, 7. júla 2010 o 08:45
    jeka- aj v tomto pôvodnom recepte bolo len 200 g orechov, ale nám chutí viac :)


  • bambitka, 7. júla 2010 o 21:00
    robievam tento kolacik,recept mam od svojej svagrinky a je velmi dobry.Ta biela hmota je vlastne marcipan,ked sa ochuti mandlovou esenciou je vyborny.Touto hmotou sa da potiahnut cela torta


  • elisticka, 16. júla 2010 o 13:57
    @ailuj82 toto su vynikajúce kolačiky čo mi nosi susedka ale ešte som ich nerobila ukladam do KK a vyskúšam:-)))


  • cenculka30, 26. augusta 2010 o 10:42
    sú vynikajúce, obľúbené koľáčiky môjho bračeka :),
    mne keď sa nechce namáčať do čokoládovej polevy tak iba pofŕkam čok.polevou cely vrch koláča :)


  • 13juli, 6. septembra 2010 o 16:08
    čim je vylepšeny ?


  • ailuj82, 8. septembra 2010 o 13:35
    @13juli - veď ty si ich vylepšila lekvárom :)


  • cenculka30, 2. novembra 2010 o 00:25
    @zdezda - ano kludne mozete pouzit sojove mlieko v tom istom mnozstve
    pisem uz asi neskoro ale az teraz som sa sem pozrela prave idem piect ten kolacik


  • iboja, 9. apríla 2011 o 20:22
    zvykla som piect tento zákusok ,potom som recept zapatrošila ...ďakujem za recept


  • betka11, 22. mája 2011 o 21:04
    poznám,pekávala nám ho mama,teraz ho nerobím nemôžme mlieko no čítam tu odpoveď že sa dá použiť sojové,žeby sa to dalo aj s rastlinného mlieka?musím to vyskúšať


  • hubarka35, 22. mája 2011 o 21:41
    to je krásne-efektné,slávnostné....musim urobit.....orechy teraz nemám minula som....no nemám ani strom orech v zahrade u dedka,a orechy nikdy nekupujem.....nazbieram si kde viem že nikoho niesu a rastu tam.....


  • 3sandra3, 22. mája 2011 o 22:14
    aj mne sa páčia tieto kocky...tú bielu hmotu som nikdy nerobila, ,,takže musím vyskúšať


  • ailuj82, 23. mája 2011 o 12:30
    @hubarka35 - ani my nemáme strom. Tiež zbierame po dedine orechy *nikoho* :)


  • 3sandra3, 24. mája 2011 o 09:09
    je náročné vypracovať tú bielu hmotu?...spoja sa tie veci ľahko?


  • ailuj82, 24. mája 2011 o 09:32
    @3sandra3 - spojí sa to ľahko, len cera musí byť trochu teplejšia, nie práve vytiahnutá z chladničky a mlieko a cukor si radšej osej cez sito. Minule som to robila, mlieko bola samá hrčka a potom sa to už nedalo rozmrviť. Musela som robiť druhú :)


  • marcy, 2. júna 2011 o 10:45
    určite vyskúšam....v cukrárni sa jedovato ozvala predavačka,keď môj muž degustoval a spomenul arašidy.....pani predavačka sa strápnila ( a ja tú tacku nebudem obracať,vyliezlo z nej okrem iného ) ....tvrdila,že sú vlašáky ....ešte rozpoznáme chuť vlašských orechov....tak si ich upečiem sama :-D nebudem akceptovať ,že pri skle vo vitríne sú krásne kúsky ,no od pultu sú o 1/3 menšie


  • marica, 17. januára 2013 o 15:01
    Poznám tento zákusok, je výborný, robievam na Vianoce, recept mám od mamy, moja svokra vymyslela fintu, ako dostat bielu hmotu na koláč, z kartonu odrežem 2X rozmer 30X30 cm, ked chcem preniest bielu hmotu na koláč, podsuniem tieto dva kartony pod bielu hmotu z lavej a pravej strany a prenesiem na koláč, kartony opatrne vytiahnem,
    odporučam položit na hotový kolač podložku / plech/ a zaťažiť / 2 kg múky /, najlepšie počas noci, ozdobovala som ako v tomto recepte, teraz robím horizontálne aj vertikálne jemné čokoládové pásiky asi 1 cm od seba


  • mucina, 29. septembra 2013 o 16:06
    tento som robila je mnam mnam


  • kvietok83, 6. novembra 2013 o 22:08
    top. tento milujem od malicka je fakt skvely ale pri prvom pokuse mi nevysla ta hmota ako si oschla a rozmrvila sa neviem v com bola chyba


  • ailuj82, 7. novembra 2013 o 08:20
    @kvietok83 - mne sa tá biela hmota zatiaľ vždy podarila. Určite tam daj ceru, nie iné a sušené mlieko nie nízkotučné a pre istotu ho preosej :)
    Držím palce aby sa nabudúce zákusok podaril...


  • martula, 23. januára 2014 o 16:42
    Tento recept poznám pod názvom domino rezy. Robievam ho na Vianoce a má veľký úspech. Moje postupy: lekvárom potriem cesto - môže ho byť viac, je osviežujúci; do orechov nedávam olej, ale trošku mlieka, aby sa lepšie rozotierali; polevu zo sušeného mlieka gúľam medzi 2 vrstvami potravinárskej fólie - robí sa a aj prenáša na koláč výborne. A ak vám pomôže s prenesením manžel - má aj on zásluhy na vianočnom pečení! :)


  • ailuj82, 23. januára 2014 o 17:17
    @martula - ďakujem za rady, ja vaľkám medzi dvomi papiermi, aj tak to ide... Už som tento mojou dcérou obľúbený zákusok dááávno nerobila...


  • ria999, 24. januára 2014 o 21:27
    práve som ho dokončila (robím bez džemu). je skvelý, môj obľúbený od detstva.


  • ailuj82, 24. januára 2014 o 21:51
    @ria999 - ďakujem :)


  • nesi, 3. júla 2014 o 14:56
    poznám lebo ho robieva moja dcéra podľa tohoto tvojho receptu a teraz ho idem urobiť já na nedeľnú rodinnú oslavu lebo sa všetkým ľúbi keď ho dcéra upečie a donesie na ochutnávku a jasné že sú tu aj ostatné naše deti tak ho chvália


  • nesi, 11. júla 2014 o 20:56
    ailuj82 tak kocky sa podarili a všetkým chutili


  • ailuj82, 12. júla 2014 o 09:23
    @nesi - som rada :) a dakujem za vyskusanie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist