Ananásový koláč fotorecept

ywett - fotkaywett, 3. marca 2013
Ananásový koláč (fotorecept)
Foto: ywett

inšpirácia aj na Veľkú noc ;-)

30 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme, pridáme horúcu vodu a preosiatu múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm ( môže sa dať aj na menší) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň približne tých 10-15 min.) Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku (potom sa ľahko dáva dole papier) a necháme vychladnúť.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh zmiešame s cukrom.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ananás očistíme a pokrájame na plátky.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V strede som formičkou povykrajovala kvietky, na ozdobenie vrchu koláčika.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formičkou povykrajujeme kolieska.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A naplníme (dávala som len 1/2 koliečka ananásu)

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ešte mi vyšli aj menšie koláčiky bez ananásu.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšlo 10-12ks (záleží aj od veľkosti formičky)

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A ľubovoľne ozdobíme.

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dobrú chuť!

    Ananásový koláč (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

violeta
krasne naaranzovane aj nafotene a urcite aj chutne :-D
gordonko
no ako chutí neviem , ale fotky sú vinikajúcé ....čim si to nafotila ?????
dorisa
krásne mini tortičky....si sa minula povolaním.....
tatranka
Také pekné a uhľadné koláčiky.Nepochybujem,že aj výborné!
natali
veľmi krásne sa ti vydarili :) tlieskam a obdivujem :)
evanaaa
@ywet , vypadajú nadýchané, obdivovala som ich už aj na FB, také pekné, aj na pohľad, aj dobré, s tou náplňou. Len už sa bojím kúpiť ananás - neštípal? Možno aj v konzerve by bol dobrý.
ywett
@evanaaa ďakujem:-)... a určite by sa dal použiť aj ananás z konzervy, ale my ľúbime čerstvý a tento čo som kúpila bol dobrý a šťavnatý....a keď kupujem tak ak môžem poradiť, tak treba ananás ovoňať, voňa by mala byť čistá a rozhodne nekupovať ak cítiť hnilobu alebo lieh....mal by mať pekné listy, nie už uschnuté......a spodná časť ananásu by mala byť suchá a nesmie tam byť pleseň...(čo som už aj na taký v obchode natrafila a putoval do koša)....a ak je troška zelený, tak pri izbovej teplote dozrie....a ananás neznáša nízke teploty, tak by sa nemal držať ani v chladničke...a ešte, niekedy vyrežem aj drevnatý stred...ale tentoraz som ho využila na ozdobu na kvietky
ywett
....myslela som tak, že pri izbovej teplote dozrie za 1-2 dni...
ildinka
Jednoduchý recept,úžasný výsledok.....poklona...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha