Ananásové kocky

mlsalka - fotkamlsalka, 22. júla 2012
Ananásové kocky
Foto: mlsalka

Pôvodný recept na zmrzlinu od Any Phyo, trochu som si ho prispôsobila. Nechcela som zmrzlinu, ale zákusok na večer. Nabudúce ho spravím tak, že Zobraziť celý popisPôvodný recept na zmrzlinu od Any Phyo, trochu som si ho prispôsobila. Nechcela som zmrzlinu, ale zákusok na večer. Nabudúce ho spravím tak, že dám radšej mandle, kešu tam boli dosť cítiť, keďže ich tam ide toľko. Odmerka hrnček=250ml.

9
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnček
1-2 PL
2 PL
Plnka:
1,5 hrnček
5-8 PL
1 konzerva (567g)
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pomleté Kešu orechy a vanilku rozmiešame, pridáme agávový sirup a pomiešame. Skúsime prstom či hmota bude držať pokope, keď sa pritlačí. Rozmiešaná je totiž trochu sypká, čo nevadí. Pripravíme si formu s cca 20cm priemerom a vystelieme fóliou. Polovicu cesta nasypeme do formy a rovnomerne utlačíme. Druhú polovicu odložíme nabok.

  2. 2

    Na plnku pomelieme kešu orechy a pridáme agávový sirup (alebo med). Z ananásovej konzervy zlejeme vodu do hrnčeka a ananás nakrájame na drobnejšie kúsky, aby sa zákusok lepšie krájal. Z 567g konzervy budeme mať jeden 250ml hrnček šťavy. Polovicu vypijeme a do zvyšku dáme kokosový olej. Pripravíme si želatínu podľa návodu a šťavu s ňou vymiešame (Použila som Dr. Oetker 20g balíček želatíny). Vylejeme k pomletým kešu orechom a poriadne vymiešame, najlepšie v robote. Potom pridáme nakrájaný ananás a už ručne zmiešame v mise. Vylejeme do formy na cesto a rozotrieme.

  3. 3

    Na plnku rovnomerne vysypeme druhú časť cesta a jemne pritlačíme. Pritlačila som trochu viac, lebo plnka bola dosť hustá, tak som sa nebála, že by vytekala. Potom už len dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.

  4. 4

    V pôvodnom recepte nedávali do plnky želatínu, ale ¼ hrnčeka roztopeného kokosového oleja a 1/3 hrnčeka medu, potom celý "zákusok" dali do mrazničky zmraziť a podávali ako zmrzlinu. Kto chce môže vyskúšať aj túto verziu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímaqvý recept, možno hotový by som ochutnala, ale tri hrnčeky kešu by ma vyšli dosť draho, je to trištvrte kila. Ale nerozumiem prvému bodu - tam sa kešu nepomelie ako v bode 2 ? Celé oriešky tam nevidímInáč, ja mám kešu rada a podľa možnosti zjem každý deň ( ak mám) pár orieškov..
mlsalka
Jasne, musia byt pomlete, namiesto kešu orechov by sa podla mna mohlo pouziť aj nieco ine. nabuduce ich tam tiez tolko neplanujem dat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia