Foto: miskamm
Tu v nemecku sa moc narodeninové torty nepečú. Zväčša tu mávajú narodeninové koláče, čomu mi na slovensku hovoríme bábovka alebo piškótový koláč. Takže som Zobraziť celý popisTu v nemecku sa moc narodeninové torty nepečú. Zväčša tu mávajú narodeninové koláče, čomu mi na slovensku hovoríme bábovka alebo piškótový koláč. Takže som si povedala, že si ani ja moc námahy robiť nebudem a vyskúšala som mufinky. Sú veľmi lahodné, nie moc sladké (namiesto originálneho receptu so 600 g cukru som dala len polovicu a aj to miešam pol na pol hnedý a kryštáľový) Tak dúfam, že vám bude chutiť.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Maslo a čokoládu rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť. Vajíčka rozdelíme. Bielka so štipkou soli vymiešame do tuha. ŽÍtka s cukrom ( ja dávam ½ hnedý cukor a ½ kryštáľový cukor) vymiešame do hladka. Pridáme vychladnutú čokoládu, mleté mandle alebo orechy, múku (ja dávam ½ špaldovú a ½ pšeničnú múku) a prášok do pečiva. Bielkový sneh zľahka vmiešame
-
2
Rúru si predohrejeme na 170-175 ̊C. Plech na mufinky si vyložíme papierikmi a naplníme cestom tak do ¾ (nie celkom po okraj) Do predohriatej rúry dame piecť na 25-30 minút.
-
3
Necháme vychladnúť a ozdobíme. Ja som dala trochu čokolády ( mi v miske z vodného kúpela ostalo tak 1-2 PL) a vlašský orech.
Keď sa pozriem na použité suroviny, hneď viem prečo je v USA najbiac pretučnelých ľudí na svete.
Muffinky máš pekné, určite aj dobré. Vyskúšam zajtra. *****