Šunkaflek - vretienka so šunkou ( fotorecept )
Autor receptu: mariaklara
Po strašne dlhej dobe som si spomenula, že aj takéto jedlo by nebolo na zahodenie, tak som ho urobila. Fliačky som v špajzy nemala, tak som ich nahradila vretienkami - vrtuľkami. Ja som ich síce len ochutnala, ako sa hovorí, pod jeden zub, ale manžel s dcérou si pochvaľovali. Ako oblohu som pripravila mladú čerstvú zeleninku.
6 porcií |
10 - 15 minút príprava |
15 - 25 minút na 180- 150 °C |
Postup
- Pripravíme si :
- Najskôr si pokrájame šunku ( krkovičku ), potom zomelieme alebo rozmixujeme.
- Medzitým si uvaríme vretienka - vrtuľky, v smotane rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a biele korenie.
- Vretienka - vrtuľky pomiešame so šunkou.
- Presypeme do pekáča, ktorý sme potreli olejom a vysypali strúhankou.
- Zalejme ich pripravenou smotanou.
- Dáme ich zapiecť asi na 15 - 25 min. do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme z rúry a podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť !