Recepty, kde je cesnak
Krémová cesnačka v bosniaku
Takto ju máme najradšej, vylepšila som ju podľa nášho gusta. Dúfam, že inšpirujem aj...
Údená ryba
Niečo pre ozajstných milovníkov rybaciny. Nepoznám chutnejšie pripraveného pstruha. Môže to byť samozrejme aj iná...
Cestoviny pre chudobných
Musím priznať, že názov nieje doslova výstižný, nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných...
Chlebová roláda s hlivou a syrom
Vypracujeme cesto z vody, múky, 2 PL olivového oleja, soli, cukru a droždia....
Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...
Kuracie paličky
... alebo skôr "chicken lollipops" ... kuracie krídla trošku ináč, s bazalkovo jogurtovým dipom. Môžu...
Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme
do nádoby...
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda
Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...
Zapekaná cuketa
Cukinu nastrúham, šunku nakrájam na drobno, cesnak roztlačím. Múku zmiešam s kypriacim práškom, syr nastrúham. Všetko spolu...
Ryžové plnené fašírky
Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi. Robievam ho rada a je to niečo...
Zeleninové chipsy
Zdravšia alternatíva pre tých, ktorí sú závislí na zemiakových chipsoch :-)
Baklažány plnené kuracími stehienkami
Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu , to čo so tam našla. Keďže najradšej varím...
Ryby na masle
Ako vieme ryby su zdravé, raz do týždňa by nemali chýbať v našom jedálnom lístku. Priprava je...
Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...
Výborná cesnaková nátierka
Kedysi som ju našla v časopise alebo kalendári a robievam ju už najmenej 20 rokov.
Koložvárska kapusta trochu inak
Tento recept keď vyskušate myslím, že ho zaradíte do svojho jedalníčka, pretože je velmi chutný aj keď...
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú
chobotnicu opečieme na...
Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a
upečené s jablkami....
Kuracie prsia s tvarúžkami, paštétou a cesnakom
Tento recept můžeme dělat i z krůtích prsou. Já měla jen kuřecí, ale i tak...
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...
Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...
Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...
Krémová cesnačka v bosniaku
Takto ju máme najradšej, vylepšila som ju podľa nášho gusta. Dúfam, že inšpirujem aj...
Údená ryba
Niečo pre ozajstných milovníkov rybaciny. Nepoznám chutnejšie pripraveného pstruha. Môže to byť samozrejme aj iná...
Cestoviny pre chudobných
Musím priznať, že názov nieje doslova výstižný, nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných...
Chlebová roláda s hlivou a syrom
Vypracujeme cesto z vody, múky, 2 PL olivového oleja, soli, cukru a droždia....
Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...
Kuracie paličky
... alebo skôr "chicken lollipops" ... kuracie krídla trošku ináč, s bazalkovo jogurtovým dipom. Môžu...
Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Marináda Korenie, papriku, oregano, rascu, vňať, bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s...
Zapekaná cuketa
Cukinu nastrúham, šunku nakrájam na drobno, cesnak roztlačím. Múku zmiešam s kypriacim práškom, syr nastrúham. Všetko spolu...
Ryžové plnené fašírky
Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi. Robievam ho rada a je to niečo...
Zeleninové chipsy
Zdravšia alternatíva pre tých, ktorí sú závislí na zemiakových chipsoch :-)
Baklažány plnené kuracími stehienkami
Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu , to čo so tam našla. Keďže najradšej varím...
Ryby na masle
Ako vieme ryby su zdravé, raz do týždňa by nemali chýbať v našom jedálnom lístku. Priprava je...
Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...
Výborná cesnaková nátierka
Kedysi som ju našla v časopise alebo kalendári a robievam ju už najmenej 20 rokov.
Koložvárska kapusta trochu inak
Tento recept keď vyskušate myslím, že ho zaradíte do svojho jedalníčka, pretože je velmi chutný aj keď...
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....
Kuracie prsia s tvarúžkami, paštétou a cesnakom
Tento recept můžeme dělat i z krůtích prsou. Já měla jen kuřecí, ale i tak...
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...
Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...
Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...