Paprikový bôčik

babkamt - fotkababkamt, 25. júna 2011
Paprikový bôčik
Foto: babkamt

Nedávno som natrafila na krásny chudý bôčik.Takto som ho uvarila.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200 g
8 väčších strúčikov




Postup

  1. 1

    Umytý bravčový bôčik som dala variť do vriacej slanej vody.Pridala som 5 strúčikov cesnaku a jednu čajovú lyžičku sušeného cesnaku. Varila som ho v kuchte pol hodiny.

    Paprikový bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Uvarený ešte teplý bôčik som osolila,posypala obidvomi paprikami sladkou aj štipľavou, na to som ešte roztlačila zvyšné tri strúčiky,dala vychladnúť.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kata50
Fúúúúúúha, tak toto mi nerobte!!!! Teraz večer také dobrotky. :-))))
remcula
Já vím, že jsem ten výraz už někde slyšela, možná tady? Co je to kuchta? Pomalý hrnec?
Ještě k receptu. Já bych určitě dala více česneku. Jinak je to super bašta.
frezia68
Kuchta=tlakový hrniec. @Babkamt :robíme len na nejaké stretnutie,lebo tie kalórie nedovolia často,ale chutííííííí a pivko za tým na trávenie :-)))))))a ja po uvarení rozotriem cesnak so soľou a celý povrch ,aj boky potriem a tak posypem paprikou a každý musí konzumovať,aby každý bol cesnakový :-)))
evanaaa
Ja takto varím a obaľujem lalok, ten mám rada, ale nie zas často ( ho robím....).
babkamt
Tiež som ho dávno nerobila.Ten kus mäsa ma oslovil,bol vo vitríne,usmieval sa na mňa.Pôvodne som chcela kúpiť šunku
babkamt
remculka,ja som pomiešala okrem čerstvo roztlačeného cesnaku aj sušený s pálivou a sladkou paprikou.Najradšej by som to celé oškriabala na môj plátom mäsa,tak mi to chutí.
babkamt
krasomil,midian,máš pravdu,je to naozaj jedlo,ktorému sa nedá odolať
marienka44
@Babkamt , dufam, ze si postupovala ako @Enerrgizer . Maso, na ktorom nam zalezi v studenom stave, vkladame do vriacej vody, aby sa okamzite zrazili bielkoviny na povrchu. Naopak, ak nam zalezí na vývare, naprr. masova polievka, maso vkladame do studenej vody a postupne varime. :-)
babkamt
marienka 44,áno,mäso som vložila do vriacej vody,aby zastalo šťavnaté.Je vidieť,že si skúsená kuchárka.
evicka63
mňňňňňaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmm, keď bude vo vitríne na predajni tak je určite môj a vlastne sa tam ani nedostane, pretože ho kolegovi z kláta uchmatnem ešte skorej ako ho bude stačiť vyložiť a potom šups sním do hrnca, díky za osvietenie môjho rozumčeka už viem čo bude na večeru
evicka63
ale až potom keď mužíček príde z kontrolných odberov na kardiológii a výsledky budú v norme
babkamt
Mnohí ho poznáme,no upadne do zabudnutia.Aj ja varím niektoré jedlá,keď mi ich niekto pripomenie.Posledne som hneď od poočítača utekala variť kapustové fliačky,jedla som ich 3 dni,lebo manžel ich nemusí , no ja ich mám rada.
slavka11
my sme toto zvykli robit pri zabijacke z podbradkom. Teda vzdy si to robil dedko z maska co sa varilo na tlacenku a na jaternicky si pekne vybral masovy kusok laloku a pekne si ho posolil a popaprikova a samozrejme veeeeela cesnaciku. Mnam lakocinka velika :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia