Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...
Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...
Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...
Utopence z bravčového mozgu
Ak ste zvyknutý na tradičnú formu utopencov pripravte si teda tú .....
Huspenina hydinová
huspenina alebo rôsol sa dá pripraviť rôzne .......
Zemiaková placka plnená husacími pľúcami
V osolenej a okorenenej vode na miernom ohni uvaríme pľúca a necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a na...
Býčie žľazy ako utopence
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme...
Olivové koláčiky
Lístkové cesto vytvarujeme do obdĺžnika a rovnomerne potrieme krémom, zvinieme a nakrájame na pol centrimetrové kolieska...
Čerešňovo-bryndzový koláč
Pri príprave jedál nikdy nepoužívame stužené tuky a margaríny, použite radšej aplikáciu sedliacky rozum a tiež...
Pstruh potočný pečený v pahrebe
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý...
Ryba v soľno chlebovej kruste
Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však...
České koláče
Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme...
Býčie žlazy grilované
Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme a pridáme po 4 guľôčky z každého korenia. Necháme...
Krabie tyčinky
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich...
Šípkový lekvár prírodný
... farmaceutický priemysel je údajne najlepšie zarábajúce odvetvie na svete, ktovie? média však úplne bežne...
Jablkové lupienky
keď Vám ostanú nejaké jablká z jablkového koláča pripravte si alternatívu k zvyčajným lupienkom
Zemiakové lupienky
Ak máte viacej času prípadne máte na balkóne vražedné slnko pripravte si lupienky z jablka
Grilovaná zelenina
Nato, že je grilovanie na Slovensku tak veľmi obľúbené, sa tu grilovacieho korenia používa pomenej.
Baklažán plnený rajčinami (bezmäsité)
žiaľ ani toto jedlo nemožno označiť za Cruelty free