Šípkový lekvár prírodný

eraserhead - fotkaeraserhead, 19. novembra 2013

....farmaceutický priemysel je údajne najlepšie zarábajúce odvetvie na svete, ktovie? média však úplne bežne masírujú rodičom hlavy a podprahovo ponúkajú hlavne pre deti Zobraziť celý popis....farmaceutický priemysel je údajne najlepšie zarábajúce odvetvie na svete, ktovie? média však úplne bežne masírujú rodičom hlavy a podprahovo ponúkajú hlavne pre deti vitamíny v tabletkách .... Pripravte sebe aj svojim priateľom tieto jednohubky plné života .......

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zbierame už mäkké šípky a zopár tvrdých. Mäkké jemne stlačíme na strane stopky a vytlačíme sladkokyslú dužinu

    Šípkový lekvár prírodný - obrázok 1
  2. 2

    Tvrdé šípky prepolíme a zbavíme vnútra.

    Šípkový lekvár prírodný - obrázok 2
  3. 3

    Mäkkú dužinu môžeme plniť do injekčnej striekačky z ktorej ju potom plníme do prepolených šípok. Konzumujeme celé.

    Šípkový lekvár prírodný - obrázok 3
  4. 4

    Poznámka: Niekoho môžu odradiť myriady drobuškých chĺpkov, prípadne hoaxy ohľadom týchto, keď sa údajne dostali až k srdcu, obličiek či iného orgánu. Už od detstva, vždy keď som s otcom a maxom chodil do chotára tak som šípky celé vkladal do úst a vypľúval iba mrňavé semiačka ...........

Diskusia k receptu

radost
komentár mi zmizol..:-(
stručne teda:
chválim..jemnocit prstov...báseň pre oko..
chcem skúsiť-len sa bojím chlpkov v ústach-nie následkov pre telo..ako je to..??
alena45
krásne foto ! Tiež som tie mäkké takto pojedala a tu som.
tiginko
no hej, len u nás mäkké nenájdem, lebo ich iní oberú skôr :-( Nádherná farba aj foto...
manka1
Ja by som tam na názov receptu napísala šípkový pretlak - nie lekvár - lebo vieme, že lekvár je predsa po tepelnej úprave a s cukrom.
No a druhá vec - lekvár som robila, a keď som to nemala prepasírované cez jemnú záclonovinu, tak mi tie chĺpky tam vadili - dokonca som ich cítila až v hrdle. Potom - po prepasíroaní už nie. Ale sto ľudí, sto chutí.
eviana
Krásna vitamínová bomba... a dokonalá foto :)
honestka
tak toto je velmi originalna pochutka.
My tu aj tie sipky mame ine velmi kvalitne nenajdeme, hoci ideme za nimi daleko z mesta.
Nazbierame aspon na vysusenie na dlhodobe zimne caje.
Lekvar kupujeme v deli a drahy ale najlahodnejsi je so Slovinska.
Mas krasne a kvalitne recepty, stoja za povsimnutie.
methi
Palec hore za taketo vitaminy. Ja sa snazim do deti dostat duzinu z Amla plodov (sipky nemame). Tie su tiez bohate na Cecko.
iva2111
:-) Paráda - přesně takhle (jen podle bodu 1) mě kdysi dávno učil dělat šípkovou marmeládu za syrova můj taťka (vegetarián).....už čekám jen na to, až venku šípky pořádně přemrznou.
tori111222
pridávam svoj komentár.. tiež som ako dieťa jedávala zrelé a mäkké šípky.. ako deti sme ich trhali ani sme ich neumyli a tak sme si ich vytláčali do úst,, vôbec nám to nevadilo a ani neuškodilo.. naopak, veľmi nám to chutilo....vtedy sme zbierali šípky do veľkých vedier a moja starká doma triedila na sušenie na čaj a ostatné nechala zmäknúť na lekvár..
jozka2
ano amla je tiez veeelmi zdrava to je vlastne nas egres ja ju beriem rano s curcumou pol KL amly a 1KL curkumi
mamula2
Zamrznute sipky ma naucil jest moj manzel a zboznuju ich aj nasi 2 mali synovia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia