Pľúcka na smotane - slepačie

eraserhead - fotkaeraserhead, 30. júna 2015

len žiadnu múku .........

2
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
0,5 l
1 ks
1 ks
1 ks
125 ml
125 ml




Postup

  1. 1

    Na masle restujeme nasekanú cibuľu a zeleninu prekrojenú po dĺžke. Po chvíľi pridáme pľúcka a krátko zarestujeme, zalejeme vriacim vývarom (ak máme vývar dostatočne ochutený soľ, korenie jedlo už nesolíme) a na miernom plameni povaríme 30 miút. Potom odoberieme mrkvu a krajšie kúsky pľúcok a odložíme bokom. Pridáme obe smotany a necháme prevrieť, rozmixujeme a opäť necháme prevrieť. Podávame studené a ozdobené nakrájanou mrkvou a kúskami pľúc.

  2. 2

    Poznámka: pľúcka získame tak že zo sliepky z ktorej budeme variť polievku si vždy tento orgán odoberieme a uložíme do mrazáku. Ak slepačiu polievku varíte každý týždeň, za tri mesiace nazbierate približne 250g.

Diskusia k receptu

pumpel
ja si zase neviem predstaviť slepačie pľúca ....
farbuska
slepačie pľúcka sme vždy oberali z kostičiek z polievky alebo inej varenej kuraciny. iné použitie mi nikdy neprišlo na um.
ivet74
Fiha.. Už druhý deň odchádzam tento recept, niečo ma sem stále láka nakuknúť.. Žeby čo napíšu iní :-)? Každopádne je to odvážne jedlo :-). A rozmýšľam či si tie kuracie plucka zaslúžia toľkú pozornosť ;-) ale inak nádherná prezentácia :-)
methi
Budem teraz odveci pod tymto receptom, ale si poskryval take dobre kolace, ake tu mas, jablkovy aj hruskovy, tak ti pridam fotku sem a chvalim. Dakujem za recept. (pridala som skoricu a pokvapkala s ghee pred peceim; to cesto je vyborne, robila som ho podla toho jablkoveho)



eraserhead
methi
ja ten jablkový koláč spolu s pečenou kačkou alebo husou robím pravidelne pre celú skupinu na lyžovačke, kôli tej kačke si vždy beriem aj hlinený hrniec...
mám rád jedlá ktoré pekne vyzerajú a volajú sa podľa použitých surovín, čiže už z názvu jedla vieš čo to je a podľa fotky sa rozhodneš či to skúsiš
toto tu je kávovo kokosový nepečený koláčik


marika21
Na pľúckach slepačích si u nás pochutnáva kocúr, pes.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia