Býčie žľazy ako utopence

eraserhead - fotkaeraserhead, 1. júla 2014
1
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
8 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme na miernom ohni pol hodinu, Vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar).

  2. 2

    Dalej postupujeme podľa tohto receptu, akurát ja som žlazu nechal v celku bez narezania.

Diskusia k receptu

methi
Tak teda ziadna repa. Katka mala pravdu. Nevyzera to zle, ochutnala by som.
evusik
býčie žľazy som už jedla, ale je to tak strašne dávno, že si už ani poriadne nepamätám ako to chutilo... mám rada recepty ktoré niečím prekvapia a tento rozhodne taký je...
babidka
Samozrejme , ze vsetko sa da zjest a kazdemu chuti nieco ine .Ja by som to nezjedla ani keby ma do hladomorne zamurovali :-)
zinnajdha
kedysi ( pred 20 rokmi ) som mala "známosti" v JRD a býčie žľazy sme mávali často. Teraz z môjho okolia zmizli. Dostať ich kúpiť v niektorom obchode ?
katka78
Býčie žľazy, hoci len mrazené, majú štandardne na www.masodomov.sk. Majú to však rozdelené podľa regiónov, takže nie všade sú dostupné. Ja som ich objednávala v BA, pre BA ich majú.
ivav
na 100% sa stotožňujem s babidkou
mesiar50
Bycie zlazy som zvykol robit povacsine ako klasicky perkelt a raz som ich pripravoval ako vyprazane rezne.Su bohatym zdrojom bielkovin a na rozdiel od semennikov kanca nezapachaju mocovinou.Kozmetický priemysel využíva ich výťažky na výrobu zábalových krémov na vlasy.Recept je zaujimavy a tvoje jedlo by som neodmietol.
1x sracz
aandulka
babidka a ivav idem s Vami do hladomorne. Hoci proti gustu žiaden dišputát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia