Tekvica na tekvici

eraserhead - fotkaeraserhead, 26. júla 2013

na mladú tekvicu je vhodná aj ryba

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 čl
1 ks




Postup

  1. 1

    1/3 tekvice nakrájame na asi 1cm kolieska, očistíme obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke s trochou soli, sezamom a ľanom. Dáme na pečiaci papier, jemne pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 a 30 minút.

  2. 2

    Zvyšnú tekvicu ošúpeme a celú nakrájame na malé kocky. V hrnci roztopíme trochu masla a pridáme rímsku rascu, necháme krátko prevoniať (1-2 minúty), pridáme nakrájanú tekvicu zľahka orestujeme (2-3 minúty) zalejeme vriacou vodou asi do polovice tekvice a osolíme. Na miernom plameni dusíme až do úplného odparenia tekutiny tak 30 minút, následne prepasírujeme alebo rozmixujeme do hladka.

  3. 3

    Z vnútornej strany šupiek si vhodným nástrojom pripravíme rezance ktoré necháme v troche oleja, citrónovej šťavy a rozmarínu aspoň 30 minút marinovať. Na tanier dáme rozmixovanú tekvicu, upečenú tekvicu tekvicové rezance. Podávame studené.

Diskusia k receptu

manya
no toto vyzerá ozaj na vyskúšanie.
tinca
nezvyčajný rcp,ale veľmi zaujal no a najmä krásne foto, ako vždy:)
eraserhead



tekvica v jogurte a kukuričných lupienkoch pečená v rúre, uhorkový šalát (uhorka, kôpor, med, ocot) a studená cesnakovo kôprová omáčka
@tinca ja nie som spokojný so svojimi fotkami, s fotením to mám tak ako s lyžovaním, spúšťam sa dolu svahom, či je to však lyžovanie to neviem .........
katkat
dnes som varila uzasne kuriatkove risotto podla tvojho receptu a bolo fantasticke.. napisala by som to aj k receptu, ale je skryty, mala som vsak silnu potrebu pochvalit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia