Dá sa použiť na knedle, aj na sladké a slané plnené guľky. Mám ho od mojej mamy - ale tá mi vždy vravela Zobraziť celý popisDá sa použiť na knedle, aj na sladké a slané plnené guľky. Mám ho od mojej mamy - ale tá mi vždy vravela - všetko záleží od zemiakov. Z niektorých je cesto "riedke", rozteká sa, tak to treba mať " v rukách" :) Je to o praxi so zemiakmi:)
Postup
-
1
Zemiaky sa uvaria v šupke, deň vopred. Takto nemäkne cesto. Pretlačíme cez pretláčač alebo postrúhame. Pridáme maslo. Prisypávame múku polohrubú výberovú a hladkú - typ 00, tak, aby boli zemiaky celé pokryté múkou , osolíme a miesime. Múku pridávame podľa toho, aké husté je cesto. Ak je príliš riedke, pridáme obe múky rovnako.
- 2
Z cesta urobíme valček o priemere cca 8 cm, nakrájame na cca2 cm hrubé kúsky. Tvarujeme knedle,poprášíme pri tom múkou . Knedle vkladáme do jemne vriacej vody, jemne premiešame, aby sa neprilepili. Varíme, kým vyplávu hore, a potom ešte necháme e cca 30 sek. variť. Nesmú však veľmi vrieť.
- 3
Vyvarené poukladáme každú zvlášť na plech potretý olejom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí sa môžu naukladať aj na seba a odložiť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sjuz, ty mi dnes robíš strašné chute. Keď si predstavím tie knedličky pokrájané na menšie kúsky, opražené do červena a s hrnčekom mlieka na zapíjanie, to je jednoducho báseň.
Neviem preco ale vsetci muzi- v nasej a pribratej rodine maju velmi radi cestovivnove jedla.