Zapečené zemiačiky
Autor receptu: hanee
Rýchle, lacné, dobré a vhodné na vyčistenie ľadničky od zbytkov .o)
2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky dobre vyumyvame a uvaríme v supke v osolenej vode, nechame vychladnut.
- Rozrezeme priecne na polovicku. Lyzickou vydlabeme stred, ktory dame do misky a pridame k tomu na drobno nakrajanu sunku, nastruhany tvrdy syr a vajicko (povolene je vsetko co mate radi a prebyva vam aktualne v ladnicke). Okorenime, osolime a vsetko spolu poriadne zamiesame.
- Vydlabane zemiaciky tiez osolime, a dame do nich vymiesanu hmotu. Na plech dame papier na pecenie ( alebo trosku poolejujeme pekac) a poukladame nan naplnene zemiacky. Podla velkosti nechame zapiect 15 - 25 minut, kto ma ako rad chrumkave.