Foto: mimivikinka
Možno klasika ale výborná, jemná a jednoduchá na prípravu. :) Píšem ju tak, aby ani začiatočník nemal s ničím problém. ;)
Postup
-
1
Preosiatu hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy a zmäknuté maslo spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a necháme odležat v ladničke (ja nechávam 24h, kedže väčšinou pri malej pečiem po večeroch ale stačí aj hoďka).
- 2
Z cesta potom tvarujume rohlíčky, kladieme na vymastený plech a do vopred vyhriatej rúry dávame piecť na cca 7 minút (treba odsledovať, kedže každá trúba pečie inak) až začnú jemne hnednúť na okrajoch. Hneď po vybratí ich treba poposúvať aby sa nelámali a ešte teplé obaliť v cukrovej múčke zmiešanej s vanilínovým cukrom.
- 3
Rohlíčky nie su príliš sladké a sú veľmi jemné. Pozor, pri obaľovaní, kým sú ešte teplé sa zvyknú lámať, preto treba jemne. Ja sa vždy tesím, že aspoň tie polámané možem pojesť. ;) Odporúčam spraviť dvojitú dávku, u nás vianočné pečivo okrem mňa nikto veľmi nemusí...
- 4
Dobrú chuť a krásne a pokojné sviatky želám!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kajusiqq.blogspot.sk/2013/07/vanilkove-rozky.html...
Prajem krásne sviatky:)
mne sa to nikdy nestalo a robím ich podľa tohto receptu 25rokov, takže je to zvláštne ale nikomu môj recept nevnucujem a kľudne ho odtiaľto stiahnem. Jediný krát, keď sa mi to stalo bolo, keď som použila špaldovú múku, preto som ostala u toho, čo mi funguje. Mrzí ma, že Vám nevyšli ale naše sú aj tento rok krásne a mňamózne. Krásne sviatky :)