Vafle/gofry

lubka272 - fotkalubka272, 22. marca 2013
Vafle/gofry
Foto: lubka272

Už dávno som nepridala žiadny recept pretože som ich pridávala len na môj blog :) Dnes som sa rozhodla to zmeniť a pridať sem Zobraziť celý popisUž dávno som nepridala žiadny recept pretože som ich pridávala len na môj blog :) Dnes som sa rozhodla to zmeniť a pridať sem tento úžasný recept. Síce iný recept na gofry som ešte nerobila ale tieto môžu byť buď krásne chrumkavé alebo obyčajne "nechrumkavé" :D Čítaj ďalej oplatí sa.....

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 poháre
1 a 3/4 pohára
1/2 pohára
1 balíček
1 balíček
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka a ostatné prísady vyšľaháme mixérom a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok. Do vafľovača nalejeme cesto a necháme upiecť. Neviem na ako dlho podľa toho aký máte vafľovač. Treba to kontrolovať. Ak chcete mať vafle chrumkavé (na úvodnej fotke je môj prvý pokus vtedy ešte neboli) tak vaflovač na začiatku (zhora aj zdola) potrite olejom a pečte trošku dlhšie.

    Vafle/gofry  - obrázok 1
  2. 2

    Ja som servírovala potreté džemom, na to ananás a nakoniec šľahačka posypaná grankom. Mňam :))) Inak ja som si kúpila sendvičovač 4v1 za 23.60 euro aj s postou. Mám ho asi mesiac a som sním zatiaľ veľmi spokojná. Mám už odskúšané všetky platničky (gril, vafle, donuts, sendvič).

Diskusia k receptu

francuzska1
tak to si veru velmi dobre kupila, aj mna by zaujimalo, ze kde? to mas ten RTC MG 4100?
lubka272
veru je to rtc mg 4100 ... myslím že sa oplatí kúpiť... funkčnosť istá..... záruka 24 mesiacov.....kupované na stránke www.tipa.eu
čakala som nan asi mesiac ale stálo to zato :)
lubka272
Čakala som naň mesiac lebo nebol na sklade ale teraz už je :)
francuzska1
hej, aj ja som si ho vygooglila, tak preto som sa pytala ci je to ten, ktory chvalis a co som pozerala cena je tiez bezkonkurencna... takze si spokojna aj s osatnymi platnickami;-)))
dakujem aj tebe jahodka6064, ja som ho tam tiez nasla, len som chcela vediet ci je to co ma lubka272;-)
lubka272
Áno som zo všetkými spokojná. Na grile sa dajú robiť aj hrianky to však iba po jednej čo je trošku škoda ale myslím že to nevadí... Včera som si robila sendvič za pár minút je hotový :) Vafle super a donutky tiež mám na ne aj recept môžeš sa pozrieť...
atari89
Presne tento recept robievam, som ho nasla niekde na nete a je fakt dobry. Obcas toto iste cesto urobim tak ze iba vylejem na panvicu ako velke lievance a su super. Ak mam naladu tak do cesta pridavam trosku skorice a potom krasne vonaju.
heloka
da sa to spravit aj palacinkovej platni?musim cesto naliat do vaflovej formy ?
hubata
@heloka - určite sa dajú urobiť aj palacinky, je to palacinkové cesto. Ja tiež nemôžem sa babrať s vaflovačom, pre každú osobu by som potrebovala jeden aby sme mohli spolu jesť pri stole.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia