Úliky z piškót

gordonko - fotkagordonko, 23. januára 2013
Úliky z piškót
Foto: gordonko

tuto maškrtku robievam na stretka ,,veteránou,, (,,priatelia,, z miestnosti VETERÁNI na pokeci ) Zobraziť celý popistuto maškrtku robievam na stretka ,,veteránou,, (,,priatelia,, z miestnosti VETERÁNI na pokeci ) ...okrem toho niekomu som tu na VARECHe slúbil ,že pridám svoj recept

38
porcií

Suroviny

240 - 300 gr
2 - 3 PL alebo margarin
16 tablet
2 - 3 PL
1,5 PL ak chcete kakaové
40 ks




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny na cesto

    Úliky z piškót - obrázok 1
  2. 2

    piškoty si pomelieme

    Úliky z piškót - obrázok 2
  3. 3

    16 kúskou spolarinu roztlačíme medzi dvomi ližicami

    Úliky z piškót - obrázok 3
  4. 4

    a pridáme ho do misky , maslo dáme podla piškot ...na 240 gr - 2 ližice na 300 gr 3 ližice

    Úliky z piškót - obrázok 4
  5. 5

    tak isto mlieko 2 ližice na 240 a 3 na 300 gr.

    Úliky z piškót - obrázok 5
  6. 6

    vypracujeme cesto

    Úliky z piškót - obrázok 6
  7. 7

    podla receptu má ísť na 24 hod. do chladničky ....mňa tlačil čas tak som chladil 4 hodiny

    Úliky z piškót - obrázok 7
  8. 8

    veci na robenie úlikou

    Úliky z piškót - obrázok 8
  9. 9

    do formičky natlačíme cesto , varechou urobíme jamku ..... pre začiatočnikou urobte si značku či zarážku aby ste nešli moc hlboko ,ale ani plytko

    Úliky z piškót - obrázok 9
  10. 10

    do vytvorenej jamky natlačíme lekvár

    Úliky z piškót - obrázok 10
  11. 11

    a uzavrieme dalšou piškótou

    Úliky z piškót - obrázok 11
  12. 12

    a máme hotovo ..... DOBRÚ CHUŤ

    Úliky z piškót - obrázok 12
  13. 13

    .... toto je malý vynález malá pet-flaša z JUPÍKA čo má taký uzáver časť som vybral a cez membránku som tam prestrčil ,,slamku,, ktorú som na jednej strane nahrial a kraj poroztahoval ako lievik ,aby nevypadávala

    Úliky z piškót - obrázok 13

Diskusia k receptu

denyany
šikovný! a ten zlepšovák s fľašou... super!
ela77
@Gordonko , neviem chváliť, ale tu sa musím tiež premôcť, vyzerajú výborne ako keby boli z pravého včelieho vosku, paráda, len treba tam ten sacharín? Veď piškóty sú dosť sladké a sacharín asi nie je veľmi zdravý aj keď bol, alebo ešte aj je náhradou za cukor, ktorý niekto nemôže.
Ten zlepšovák s petfľašou je výborný, len prezraď ako si do nej dostal ten lekvár, jedine ak bol tekutý, ale je to použiteľné aj pre iné príležitosti pri varení. Výborný nápad. Chýbala nám tu technická pomoc, na ktorú majú niekedy bunky iba muži. Ženy síce predstavu majú, ale technické prevedenie niekedy zlyhá.
helca103
Úliky sa Ti vydarili na jednotku a oceňujem ten nápad s fľašou, šikovne si to vyriešil.
gordonko
@ela77... vieš pôvodný recept hovoril o cukru ale, ten som nahradil sacharinom lebo neni tak kalorický a potom toto cesto sa nelepí na formičku vdaka tomu sa pri tak piplavej robote zbytočne nerozčuluješ.
..no a lekvár som tam dostal cez lievik za pomoci špajdle ...minule som to robil ináč viem ,že som to tam dostal rýchlo ale zabudol som už ako ... ,ale ked Ti píšem prišiel som na další nápad ....cukrárenským sáčkom to tam napustiť , sáček oplachnem a flaštičku mam plnú za pár sekund.
... dobrú noc
medulienka122
Pekne sa ti vydarili, normálne si ma naštval:-)))) Môj prvý a posledný pokus sa skončil na 5 *, lebo vôbec nebolo vidno ryhovanie, ani včelu a strašne sa lepili. Asi vyskúšam podľa teba, dám im druhú šancu...
renka73
Krasne uliky.Také som ešte nerobila.Ukladám,vyskúšam :) šikulko si Ty :)
delavega
Pozor na sacharin spolarin a rozne nahrady cukru!!!
Je dokázané že ťažko poškodzuje zdravie, pečeň obličky atd. je to brutálna chémia!
rea1
šikovný si, veď som ti písala, že z teba musí mať rodina radosť. :-)) aj ja chcem úlik s včelou! zatiaľ mám dva ale na obidvoch je taký poloblúk, akoby "dvere" do úľa a včela žiadna. :-( Slamkové plnítko je geniálne. Ja zvyknem odstrihnúť rožtek na mikroténovom sáčku, zvnútra doňho strčím plniaci nástavec (je kónický, takže sa nevytlačí spolu s plnkou) a plní sa jedna radosť. Úliky podľa tvojho receptu vyskúšam, som na ne zvedavá.
evanaaa
Formičku mám na úliky, treba ju pokrstiť. A tu mám už aj recept. @gordonko , sacharín by som nedala, sú aj iné tabletky na sladenie, alebo skôr tekuté alebo práškové sladidlo, sú aj na rastlinnej bázem nielen chemické a ja sa im nevyhnem. Ale úliky máš krásne, ja som myslela tiež, že je to vosk.
marika21
Máš ich pené. Určite sú aj veľmi dobré. Si šikovný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia