Tvarohovo-jogurtová jahodová torta

angiek - fotkaangiek, 18. mája 2013
Tvarohovo-jogurtová jahodová torta
Foto: angiek

Takéto nepečené rýchlovky máme veľmi radi. Pre letné dni ako stvorené.

8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
800 g
80 - 100 g
1 ks
1 ks (veľké balenie)
300 - 400 g (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si tortovú formu, moja má priemer 24 cm. Zmiešame tvaroh, jogurt, trstinový a vanilkový cukor. Množstvo cukru si každý dá podľa chuti. Ja dávam hrudkovitý tvaroh, mám radšej keď ten tvaroh tam je aj cítiť.

  2. 2

    Na spodok tortovej formy poukladáme vrstvu piškót zalejeme jogurtovou zmesou, na zmes nakrájame jahody, na jahody poukladáme ďalšiu vrstvu piškót, znova zalejeme jogurtovou zmesou, znova nakrájame jahody a na ne znova poukladáme piškóty.

  3. 3

    Zostatok zmesi nalejeme na vrch a ľubovolne ozdobíme. Ja som poukladala na polku narezané jahody. Odložíme do chladničky najlepšie cez noc, aby torta stuhla.

  4. 4

    A takto vyzerá rez.

    Tvarohovo-jogurtová jahodová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
veru aj u nás sú obľúbené, hlavne počas horúcich letných dní osviežia...krásny zákusok.-)
jajada
Krásna, určite vyskúšam. Len neviem či vydrží cez noc, lebo manžel je mlsný. Asi k nej dám pascu na myši.
isabel2
Jahody už budu na záhrade,teším sa na ne.Zvyknem ju robiť aj z iného ovocia,keď budú černice a broskyne,to si pochutíme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia