Foto: imelia
Tvaroh je zaujímavá potravina. Zasýti, je vhodný bez výčitiek na noc a fantasticky chutí. Tu Vám ponúkam verziu koláča na spôsob cheesecaku, ale bez Zobraziť celý popisTvaroh je zaujímavá potravina. Zasýti, je vhodný bez výčitiek na noc a fantasticky chutí. Tu Vám ponúkam verziu koláča na spôsob cheesecaku, ale bez múky. Ja zvyknem aj miesto cukru využívať proteínový prášok, ale do dnešného receptu ho nahradím práve tým cukrom. Samozrejme je už len na Vás, či si ho nahradíte napr. aj stéviou a podobne :)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Jemne vymastíme formu a na jej dno nasypeme orechy, ktoré poškoricujeme. (formu som použila tortovú, ale malú - cca priemer 17-18cm).
- 2
Osobitne si vymiešame tvaroh, jogurt, cukor (množstvo a druh dáme podľa seba) a žĺtko. Túto masu natrieme na orechy. Na túto masu naukladáme ovocie a dáme upiecť 160° cca 45-60 minút.
- 3
Z bielka vyšľaháme sneh a tesne pred dopečením vyberieme formu z rúry a sneh na ňu natrieme. Dáme dopiecť.
- 4
Podľa mňa by stačila aj klasická 23-26cm forma, len dať tých orechov 100g, ostatné suroviny nechať v týchto množstvách. Bol by nižší, ale nebolo by to na škodu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu