Torta z pochúťkovej kyslej smotany

coldbery - fotkacoldbery, 30. marca 2012
Torta z pochúťkovej kyslej smotany
Foto: coldbery

Je to výborna osviežujúca tortička.....bez námahy a raz dva urobená.....skúste bude vám chutiť....♥

10 minút
príprava

Suroviny

3 kelimky
6 lyžic
1 väčší balíček
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jeden a pol kelimka kyslej smotany vymiešame s troma lyžicami cukru a zbytok vymiešame s kakaom a cukrom....na dno tortovej formy dáme pol balíčka piškót a polejeme jemne rumom ...na to dáme svetlu masu a na vrch jahody . Na tie dáme zvyšok piškót a zalejeme tmavou smotanou.....vrch ozdobíme podľa svojho...môže byť aj šľahačka a uložíme najlepšie cez noc do chladničky.....DOBRÚ CHUŤ ♥

    Torta z pochúťkovej kyslej smotany   - obrázok 1

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
poznám a asi nie len ja ale každý ....je to vynikajúca torta a možu ju papať asi každý ... ja ju robím v lete každý týžden ... dakujem za pripomenutie , síce ja piškoty stále pekne ukladám a trvá to trochu dlhšie ale vidím , že ty si ich len nasypale a vyzerá to krásne ... tak skúsim tak ako ty ...
M§a najviac zaujal práve ten vzor, ktorý vznikol z piškót! Úžasné, krásne stuhnuté, cítim tú chuť. Hned by som si dala! :-)
Ivetka.Tá mozaika sa ti veľmi pekne vydarila.Mám rada tieto rýchle a chutné tortičky.A môj manžel by ich jedol v kuse.Prídem k tebe na kávičku,čo je to tých 80-90 km? Pozývaš?
Martuška to vieš že ťa pozývam ♥....a čo sa týka ovocia tiež tam mám celú konzervu jahôd len to nejak nevidieť a v ústach je ich cítiť....a všetkým ďakujem za milé komentáre...♥
ja ju tiež robievam, v zime používam mrazené jahody a tie vymixujem, piškóty popolievam zo šťavy ktorú jahody pustia, pridám valikový cukor a potom tie vymixované potriem na piškóty, naši majú radšej ak tie jahody nie sú celé.Ak nemám náhodou jahody rozmrazené a ponáhľam, tak namáčam len piškóty do jahodovej šťavy s pridaním vanilkového cukru, postup potraviny ako uvádzate Vy. Mám svoje jahody a vždy si jahodovú šťavu zasterilizujem do pohárov, alebo aj zamrazím. Zo šťavy robím puding, ktorý vymiešam s maslom a dám na upečený korpus (v tvare torty, alebo na plechu). Dám do chladničky vychladiť,je to veľmi chutné, my si hovoríme, že skoro ako zmrzlinový koláčik.
ja používam mrazené so šťavou, ale kľudne môžu byť aj sterilizované so šťavou. Z čerstvých nerobím, lebo nie sú také mäkké, vyzreté aj ked sú veľmi chutné,tie radšej zjeme len tak čerstvo obraté, alebo až keď sú viac dozreté, do torty dávam radšej tak ako som opísala. Blíži sa sezóna jahôd, čerešní a pod.... tak zase začneme kúzliť v našich kuchyniach. Ja som vlani vyskúšala sušiť jahody. Postupovala som tak, že som 10 dní po sebe očistené jahody zalievala vriacim sirupom 1 liter vody+1 kg jahôd - aj viac). Po vychadnutí som ich dala do chladničky, na druhý deň som zopakovala to isté až do 10-teho dňa. potom som ich dala sušiť asi 3 dni na slniečko zakryté riedkou záclonovinou. Napokon som ich ešte dosušila v rúre. Jahody sú fantastické, nie sú blatové a ešte ich zopár mám, je lahôdka. Takto som robila všetko ovocie čo som mala k dispozícii. Skúsila som a tento postup sa mi osvedčil. Mám doma sušeno-kandizované ovocie bez chémie!!!! Ak máte chuť vyskúšajte.
keď budem mať viac jahôd tak to skúsim... určite by mi také sušené a doma vyrobené veľmi chutili .Mám rada sušené ovocie, tiež si sama suším ale jahody som ešte nerobila....už sa na to teším....ďakujem za dobré rady ♥

Pridaj komentár k receptu: