Toasty s medvedím cesnakom

Autor receptu: dajaana

Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa to doma stretlo s veľkým ohlasom, posúvam recept ďalej.

10 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

  • koľko zvýšilo staršieho - alebo podľa chute chlieb tmavý
  • na každý kúsok chlebíka jeden až dva plátky šunka
  • na každý kúsok chlebíka jeden až dva plátky syr
  • podľa chuti medvedí cesnak

Postup

  1. Chlebík som z jednej strany opiekla nasucho. Vymastila som plech troškou oleja a nechala rozohriať rúru. Na opečenú stranu chlebíka som poukladala plátky šunky. Na ňu som hojne nasypala na drobno nakrájaný medvedí cesnak - my ho máme radi, takže ozaj hojne. Vrch som prikryla plátkami syra - použila som tehlu fit, ale zrejme sa dá použiť každý tvrdý syr - takže podľa chuti. Chlebíky som poukladala na plech a šup s nimi do rúry. Nechala som vo vnútri len kratúčko - tak, aby sa roztopil syr. Jedli sme to ešte teplé - a bolo to fantastické jedlo. Takže dobrú chuť.