Ideme si pripraviť dezert "Tiramisu" je veľmi chutný a jeho krémový vrch sa rozpúšťa v papuľke. Doslova nebíčko v papuľke :D. Tento recept je Zobraziť celý popisIdeme si pripraviť dezert "Tiramisu" je veľmi chutný a jeho krémový vrch sa rozpúšťa v papuľke. Doslova nebíčko v papuľke :D. Tento recept je venovaný: scharlott a evaneee. Ďakujem za podporu a my ideme na recept :).
porcií
príprava
Postup
-
1
Vajíčka si rozdelíme na žĺtko a bielko. Do žĺtiek dáme 12 PL cukru a rozmiešame. Miešame kým nám žĺtka nezhustnú (lepšie by bolo použiť ručný mixér).Pridame mascarpone. Teraz si rozmixujeme bielka až na sneh. Zmiešame spolu (žĺtka a bielka). Miešame veľmi opatrne a pomaly (teraz by som odporučovala obyč. varechu alebo vypnutý ručný mixér).
- 2
Zalejeme si kávu a pripravíme si piškóty (Savoiardi). Piškóty si iba 1 stranou namočíme do kávy. Ukladáme striedavo po každej vrstve (piškóta, krém, piškóta, krém,...) najprv piškóty ukladáme takto : ------ . Potom pridáme krém a zasa piškóty, ktoré ukládame zhora dole.
- 3
Skončíme krémom, ktorý samozrejme uhladíme ako ostatné vrstvy a posypeme kakaom (cez sitko) a dáme na 24 hodín do chladničky. Dúfam, že ak si ho urobíte podľa tohoto receptu, tak vám bude chutiť :). Dobrú chuť :)!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu