Štrúdľa fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 10. júla 2011
Štrúdľa (fotorecept)
Foto: elisticka

Kúpila som lístkové cesto a chcela som niečo upiecť ale mala som málo tvarohu a tak ma napadlo vyskúšať niečo dobré a tak som Zobraziť celý popisKúpila som lístkové cesto a chcela som niečo upiecť ale mala som málo tvarohu a tak ma napadlo vyskúšať niečo dobré a tak som to skombinovala čo som mala a vyšla z toho celkom fajn osviežujúca štrúdla.....

10
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks (-275g)
250 g
1 ks (-680g)
1 ks
2 ks
  na posypanie
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetko potrebné na pečenie

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    precedíme si višne a vodu z kompótu vylejeme do kastróla a pridáme puding a vanilkový cukor .uvaríme hustú kašu do ktorej vmiešame tvaroh

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme okvapkaná višne a pomiešame ...necháme vychladnúť

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som kúpila už vyvaľkané položila som ho na papier na pečenie lebo ten originálny na ceste bol vlhký aby sa mi neroztrhal a navrstvíme plnku, ja som ju rozotrela skoro po celom ale lepšie bude len do stredu lebo tie okraje by mali byť preložene na sebe dvojmo,takto sa mi trošička pri pečení pretrhlo....

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pri stáčaní si ohneme aj bočné strany aby plnka nevytiekla.

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom preložíme aj s papierom na plech a potrieme mliekom aby bola pekne upečená a dáme do vyhriatej rúry na 200 st asi tak na 45 minút pokial nie je upečená pekne do ružova...

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vychladnutú štrúdlu nakrájame a možeme papkať:-)) no u nás sa nečakalo do úplneho vychladnutia preto stred bol ešte troška povoľny... dobrú chuť !!!

    Štrúdľa (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vierik
Je peknučká a určite aj dobrá,ani ja by som nečakala ...:-)
evanaaa
Tak ešte raz: Chcela som len povedať, že ďalšia dráždivá dobrota a preto budem musieť niečo aj ja vymyslieť, lístkové cesto mám, dokonca 500g, ale dnes už nie, je neskoro.
tatranka
Višne osviežujúce ,takže chutný,letný koláčik.Poradila si si.
cica2
krásne sa ti vydarila! Môcť tak ešte aj ochutnať:)
bejaja
milujem štrúdle, určite by som neodmietla...:))
maria263
vyzerá skvele...len neviem prečo, ale mne štrúdľa stále praskne, alebo sa vnútri nedopečie...dosť ma to odrádza potom skúšať ju znova piecť :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia