Špaldové mandľové sucháre (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Tieto sucháre som piekla v decembri už 2x a sú naozaj veľmi chutné. Ak máte chuť na niečo sladké ale zároveň aj zdravšie - vyskúšajte. Určte zachutia :-)

40
porcií
80 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého asi v polovici šľahania pridáme cukor.
  2. Do snehu pridáme najprv opatrne múku, potom ošúpané mandle. Mandle môžu byť aj celé. Cesto sa však bude lepšie krájať s posekanými mandľami. Ale ak máte elektrický krájač :-), je vám to jedno. Namiesto mandlí môžete použiť aj iný typ orechov, najlepšie sú však s mandľami.
  3. Cesto pečieme v dobre vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát asi 40 min.
  4. Ešte teplý koláč krájame na tenučké plátky, na tento účel vám výborne poslúži elektrický krájač. Ja si musím vystačiť s keramickým nožíkom. Čím budú tenšie, tým budú chutnejšie.
  5. Koláčiky dáme na suchý pekáč a sušíme v rúre na 100 st. asi 40 min. Pred koncom sušenia zvýšime teplotu na 110 st., kvôli zafarbeniu. Z tejto dávky bude mať 2 plné plechy.