Slimáky po francúzsky

Autor receptu: diamontko

Takto upravené slimáčiky som jedla v jednom rodinnom penzióne vo Francúzsku. Recept som si bohužiaľ nestihla vypýtať, tak vychádzam iba z mojich chuťových pohárikov a odhadu, keďže sa mi to nezdalo príliš náročné na prípravu :-)

Postup

  1. Slimáky vyberieme z konzervy, prelejeme v sitku vrelou vodou ( nie vriacou ), necháme odkvapkať.
  2. lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčnej doske na cca 2mm. Rozkrájame na obdĺžniky ( ja som ich urobila 60 - toľko, koľko bolo slimákov * áno, slimáky som rátala :)))
  3. Na každý obdĺžniček nanesieme bylinkové maslo , nemusíme šetriť - jedna rajo tuba vyjde na celé lístkové cesto aj s rezervou. A ja som ešte maslo aj trochu dosolila morskou soľou.
  4. Do stredu každého obdlžníka vtlačíme do stredu masla slimáčika :)
  5. Obdlžníky spojíme a na spodku zatlačíme, aby sa cesto spojilo = vytvoríme ulitku . Čo sa žĺtka týka, tak som ho dala do mištičky, aby som tam mohla po celom obvode ponamáčat ulitky. Ulitky potom poukladáme na olejom vymastený plech a pečiem vo vyhriatej rúre ( elektr.) na 200st. cca 20 min, kým nie sú ulitky pekne zlaté :)
  6. Po dopečení už len pekne naaranžujeme a podávame , najlepšie ešte teplé :))