Slimáčiky

Autor receptu: bela3

Tento recept je velmi jednoduchy a velmi lacny. Trva trosku dlhsie, ale cvikom ho urobite za par minut. Velmi rada ho pouzivam, ak pride neohlasena navsteva, na detske oslavy, atd.

30
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Listkove cesto si rozvalkame na omucenej doske a odrezeme pasik hrubky 2 cm, dlzky 20-30cm. Salamu a syr pokrajame tiez na pasiky. Na listkove cesto prilozime syr alebo salamu alebo obe naraz a rolujeme do tzv slimaka. Stale prikladame tu surovinu, ktora sa nam minula, az kym neprideme ku koncu slimaka z lis. cesta a dame piect do rury na 5 az 10 minut. Podla chuti vyberame druh salamy, mozu byt pikantne, mozu byt len zo syrom, mozme ich posypat pikantnym korenim. Prve slimaciky idu pomalsie a budu vyzerat smiesne, ale potom do toho pridete. Dlzku a hrubku pasika si mozte menit podla Vas. Prajem dobru chut.