Slávnostná torta k MDŽ

kata130 - fotkakata130, 8. marca 2013
Slávnostná torta k MDŽ
Foto: kata130

Táto torta je moja prvá, piekla som ju mamine na sviatok MDŽ(medzinárodný deň žien) kedže ma pečenie a varenie začalo baviť tak som sa Zobraziť celý popisTáto torta je moja prvá, piekla som ju mamine na sviatok MDŽ(medzinárodný deň žien) kedže ma pečenie a varenie začalo baviť tak som sa rozhodla pre túto variáciu torty :) ospravedlňujem sa za to že, som nepridala podrobný foto postup, ale spomenula som si na to až ked bola torta hotová.

162
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus tortový tmavý:
3 ks
150 g
1,5 ČL
9 PL
6 PL (prášok)
Plnka:
250 g
1 ks
1 ks (alebo mix mrazeného/normálneho ovocia)
Ozdoba:
2 ks
2 ks
1 ks (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Vymiešame si 3 žltky s cukrom a pridávame vodu ,primiešame múku s práškom do pečiva a rozmiešaným kakaom a nakoniec sneh z bielka. Formu si vystelieme na spodu papierom na pečenie a vylejeme tam cesto ktoré bude mať tmavú farbu a bude ťahavé a husté ,dáme piecť 30 minút na 180 stupňov.

    Slávnostná torta k MDŽ - obrázok 1
  2. 2

    Upečené necháme chvíľku vychládnuť a potom vyklopíme z formy korpus. Teraz ked máme prvý korpus upečený zopakujeme tento istý postup pre druhý korpus ktorý bude slúžiť ako vrchné poschodie.

  3. 3

    Ked máme obidva korpusy hotové trošku ich polejeme šťavou z jahodového kompotu aby neboli korpusy tvrdé poprípade suché,potom ich môžeme natierať plnkou.Plnku urobíme tak že si tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom. Natrieme obe polovice korpusu. Na jeden dáme pokrájané jahody a dalšie ovocie ja som dala mrazený mix lesného ovocia (čučoriedky,brusnice,černice). Prikryjeme druhým plátom a zatlačíme.

    Slávnostná torta k MDŽ - obrázok 3
  4. 4

    Korpus dáme stuhnúť na 5 minút do chladničky a medzi tým si teraz spravíme šľahačku podľa návodu na obale,do nej pridáme 2 stužoače na šlahačku. Korpus vybereme celý ho dokola aj po vrchu najskôr natrieme šľahačkou.

    Slávnostná torta k MDŽ - obrázok 4
  5. 5

    Celú tortu vyhladíme a poupravujeme šľahačku na torte.Na povrch torty si nastrúhame horkú čokoládu.Pomocou pomôcok na pečenie si ozobíme tortu podľa svojej fantázie, ja som sa inšpirovala svojou. Tu je obrázok výsledného vzhľadu torty:

    Slávnostná torta k MDŽ - obrázok 5
  6. 6

    Tu je pohľad z boku na tortu.

    Slávnostná torta k MDŽ - obrázok 6
  7. 7

    A tu je rez torty zvnútra :) ospravedlňujem sa ale lepšie sa to nedalo odfotiť.

    Slávnostná torta k MDŽ - obrázok 7

Diskusia k receptu

martamm
Zaujímavé, samotný tvaroh? Stačí to do plnky? Možno by som pridala troška pochúťkovej smotany. Na druhej strane oceňujem racio verziu, nemastná ľahučká torta, môže byť. :)
enge149
pekná torta jednoduchá a rýchla,ale do piškoty chýba cukor,nezabudla si?
kata130
Dakujem veľmi pekne za pochvaly mamina sa veľmi potešila. enge149 v postupe ten cukor je len do popisu surovín som ho zabudla no ospravedlňujem sa :)
kata130
áno, rozmýšľala om už aj o dni matiek. Teraz budem najbližšie piecť tortu k ocinovým narodedinám. ale ešte nemám o nej predstavu. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia