Slávnostná torta k MDŽ

Autor receptu: kata130

Táto torta je moja prvá, piekla som ju mamine na sviatok MDŽ(medzinárodný deň žien) kedže ma pečenie a varenie začalo baviť tak som sa rozhodla pre túto variáciu torty :) ospravedlňujem sa za to že, som nepridala podrobný foto postup, ale spomenula som si na to až ked bola torta hotová.

162
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si 3 žltky s cukrom a pridávame vodu ,primiešame múku s práškom do pečiva a rozmiešaným kakaom a nakoniec sneh z bielka. Formu si vystelieme na spodu papierom na pečenie a vylejeme tam cesto ktoré bude mať tmavú farbu a bude ťahavé a husté ,dáme piecť 30 minút na 180 stupňov.
  2. Upečené necháme chvíľku vychládnuť a potom vyklopíme z formy korpus. Teraz ked máme prvý korpus upečený zopakujeme tento istý postup pre druhý korpus ktorý bude slúžiť ako vrchné poschodie.
  3. Ked máme obidva korpusy hotové trošku ich polejeme šťavou z jahodového kompotu aby neboli korpusy tvrdé poprípade suché,potom ich môžeme natierať plnkou.Plnku urobíme tak že si tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom. Natrieme obe polovice korpusu. Na jeden dáme pokrájané jahody a dalšie ovocie ja som dala mrazený mix lesného ovocia (čučoriedky,brusnice,černice). Prikryjeme druhým plátom a zatlačíme.
  4. Korpus dáme stuhnúť na 5 minút do chladničky a medzi tým si teraz spravíme šľahačku podľa návodu na obale,do nej pridáme 2 stužoače na šlahačku. Korpus vybereme celý ho dokola aj po vrchu najskôr natrieme šľahačkou.
  5. Celú tortu vyhladíme a poupravujeme šľahačku na torte.Na povrch torty si nastrúhame horkú čokoládu.Pomocou pomôcok na pečenie si ozobíme tortu podľa svojej fantázie, ja som sa inšpirovala svojou. Tu je obrázok výsledného vzhľadu torty:
  6. Tu je pohľad z boku na tortu.
  7. A tu je rez torty zvnútra :) ospravedlňujem sa ale lepšie sa to nedalo odfotiť.