Foto: chapona
pôvodný recept je z internetu, ja som si prispôsobila náplne podľa svojej chute
Postup
-
1
Zmes na slnečnicový (al. celozrný) chlieb upečieme podľa návodu (ja si cesto vždy pripravujem v pekárničke) a upečieme v tortovej forme v tvare srdca (cca 190 st. 50 min. -podľa trúby). Po vychladnutí srdce prekrojíme dvakrát a naplníme ľubovoľnou plnkou - ja som dala 1. plnku cesnakovú, 2.plnku syrovú - pre zjednodušenie som použila hotové nátierky napr. Billa. Prsia sú vytvorené zo žemlí - tiež sú prekrojené a ľubovoľne naplnené. Povrch srdca som potrela a zdobila neochuteným nátierkovým maslom; Boky torty - do masla som povtláčala slnečnicové jadierka. No a červená časť pŕs je vytvorená prekrojenou cherry rajčinou. Kvôli pestrosti som povrch zdobila suchou salámou (možno použiť aj klobásu). Množstvá náplne sú len orientačné.
)))