Škandalózna ľadová káva

prdelinka - fotkaprdelinka, 2. augusta 2012

Kedže najlepšia ľadová káva je vo Vietname zmenila som názov...Pochádza z podniku,kde som sa naučila robiť túto kávu... Kto nevyskúša,neuverí :) každá návšteva je úplne Zobraziť celý popisKedže najlepšia ľadová káva je vo Vietname zmenila som názov...Pochádza z podniku,kde som sa naučila robiť túto kávu... Kto nevyskúša,neuverí :) každá návšteva je úplne hotová,keď im v takomto teple namiesto horúcej kávy urobím studenú :) a má to aj tú výhodu,že skôr odídu a nemusia fúkať :D

2
porcie
3 minút
príprava

Suroviny

 rozpustná




Postup

  1. 1

    Do mixéra s nádobkou si dajte 1 PL kávy,1,5 PL cukru,125 ml smotany a vyšľahajte a dolejte mliekom a ešte raz na pár sekúnd.Pridajte ľad a prípadne dolejte vodou. Toto je rozpis na dve osoby,ale bude vám to tak chutiť že si hneď urobte dvojitú dávku.Pre 6 osôb som dala 3 PL kávy a myslím že 5 PL cukru,a stále iba jednu smotanu a liter mlieka.

  2. 2

    Pre efekt som do pohárov najskôr dala pikao,urobila som mozaiku a to bolo híkania :D :D

  3. 3

    Pre mlsalov ako som ja-ak máte doma salko,nechajte natiecť na spodok pohára zalejte kávou.Podávajte so slamkou-aby sa človek ako prvého napil salka,potom kávy a potom si to s tou slamkou zamiešajte.Mňááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám :)

Diskusia k receptu

sany11
urcite bude suprová,len si ju predstavim a uz mi tecu slinky.
sovka62
Aha, už vidím, ie instatnú, rozpustnú, hahaha. Som ja teľa, najprv píšem a potom čítam.
prdelinka
v takomto teple to ani mne nemyslí nemysli si :) utekaj si ju urobit,ja uz som dnes robila druhu varku :)
2010
@tiginko , to je uplne vazne s tym Vietnamom , ich kava (Trung Nguyen ) ktora je neuveritelne dobra s karamelovou prichutou a kondenzovane mlieko , dakedy clovek necaka ze daktore jedlo moze byt lepsie v cudnej krajine ktora nema nic spolocne s originalom. (Vietnam je druhy na svete v produkcii kavy po Brazilli ale pred Kolumbiou ) ...



prdelinka
@2010 a čo má moja káva spoločné s Vietnamom ? veď do vietnamskej nejde ani mlieko ani smotana....ide tam len kava a kondenzovane mlieko.
2010
No prave tvoja je najlepsia Nescafé na svete a co som ja pridal je najlepsia naozajstna kava arabica na svete, napis redakcii nech ti daju moj email a poslem ti tu Vietnamsku ozajstnu kavu nech porovnas.:) cheers
zdezda
mňaaaaaam, ja pijem aj prekvapkávanú kávičku nakoniec studenú, lebo ju pijem celý deň :-) no inšpirovala si ma, budeme mať oslavu, tak ich pohostím aj vďaka tebe touto dobrotou, to bude pre mojich blízkych novinka :-)
evanaaa
keby bola horúca, tak skúšam, ja neznesiem vôbec studenú kávu, vždy v polovici pitia si ju dávam do mikrovlnky ohriať, takže ani ľadovú - tú duplom nie. Škoda, každý máme odlišné chute, ale vypadá dobre pre toho kto to takto má rád. No, a tí hostia asi odídu skôr, lebo nemusia fúkať a nie naopak?
2010
@prdelinka jasne ze tvoja kava je najlepsia a mna si nevsimaj co si vypisujem .Cheers
playgirl345
Mňam, verím že je to vynikajúceee :) ja si robievam ladovú kávu a to tak že do mixéra dám najskor ľad s troškou mlieka, to šlahám.. potom tam pridám kávu, cukor a dolejem mlieko a šlaham šlahaam :) zvyčajne si to robím do politrového pohára a je to také našlahané že tam je asi 2dc kavy a ostatné pena :)
ak budeme mať smotanu na šlahanie tak jednoznačne aj toto vyskúšam :)
altyn
Škoda že nemám salko, ale aj tak si ju urobím a zároveň vyskúšam nový mixér. :-))) Dík za radu!
prdelinka
vyskúúšam,aj táto káva má penu,ale nič moc,lepšia je keď si ju urobíš v šejkri.
Túto penu treba ešte premiešať lyžicou aby bola taká mňam :)
dnes opäť čakám naávštevu,takže pribuden aj fotka :)
0veronika0
chcem sa spytat ako to robis s tym pikaom?das ho na spodok pohara a na to este salko?
latte
Wooow musim povedat, ze super napad a vyborne chuti aj ked je zima :-) vdaka za dobry napad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia