Rýchla Sacherova torta v mikrovlnke za 5 minút

olga42 - fotkaolga42, 28. augusta 2011
Rýchla Sacherova torta v mikrovlnke za 5 minút
Foto: olga42

Táto torta je výborná a týmto chcem povzbudiť všetky kucharočky, čo sa boja piecť v mikrovlnke. Nebojte sa. Aj ja som sa bála. Vyskúšala Zobraziť celý popisTáto torta je výborná a týmto chcem povzbudiť všetky kucharočky, čo sa boja piecť v mikrovlnke. Nebojte sa. Aj ja som sa bála. Vyskúšala som a podarila sa. Prajem všetkým dobrú chuť. Stačí aj obyčajná mikrovlnka.

12
porcií
20 minút
príprava
5 minút
na 700-800V °C

Suroviny

100g g
100g g
100g g
80g g
1 kavova lyžička
3 ks




Postup

  1. 1

    Palmarín a čokoladu rozpostime nechame vychladnuť.Cele vajička vyšlahame s cukrom v mixseri. Pridáme rozpustenu a vychladnutu čokoladu zamiešame,pridáme muku s praškom do pečiva.Formu okruhlu s jamskeho skla vymestíme tukom a vysypeme hrubou mukou.Všetko vylejeme do misky.Dame do mikrovlnky ako ked ideme zohrievať jedlo nastavíme na 5 minut.Po 5 minutach necháme ešte 3 minuty v zatvorenej mikrovlnke. Pečieme pri 750-800W.

  2. 2

    Nechame trošku vychladnut a vyklopime.Možeme prekrojit potriet lekvárom alebo potreme len vrch torty,polejeme rozpustenou čokoládou, možeme ozdobyť bud šlahačkou alebo cukrikmi. Prajem dobru chuť.

Diskusia k receptu

angelheart
Vyzerá to dobre. Ako dlho to vydrží mäkké, nestvrde to do druhého dňa? V mikrovlnke som ešte nepiekla...
olga42
Nestvrdne treba len dodržat presný čas.Ked som piekla babovku podla receptu čo som prečitala vo Vareche bola tvrdá tak som to vyskušala takto.Tam bolo,že to treba ešte nechat dlhšie a babovka stvrdla.Ak nebudete niečo vediet rada poradím.
tatranka
Toto je recept za milión.Veď šetrenie časom v domácnosti je veľmi dôležité.Rada by som ju upiekla hneď,no prišla som na to,že nemám formu z Janského skla.A to už je problém.No určite niečo vymyslím.Recept ukladám.KK
olga42
Mila tatranka.Možeš je upiecť a v silikonovej,hoc akeho tvaru,alebo v babovkovaj z jan,skla.Pozdravujem.
tatranka
Ďakujem za odpoveď ale ja nemám ani silikónovú.Budem musieť s tým niečo robiť.Požiadať,aby to bol z nejakej príležitosti môj darček.Ďakujem za priazeň a vítam ťa na mojej stránke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia