Punčák pečiem dosť často, pretože je veľmi chutný a rýchly.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 20 dkg |
|
| 0,5 dcl (teplá) |
|
| 20 dkg |
|
| 1/2 |
|
| Sirup punčový: | |
| 3 dcl |
|
| 1/2 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
| 1/2 |
|
| trochu |
|
| Cukrová poleva: | |
| 20 dkg |
|
| (vriaca) |
|
| 1 - 2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame si žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu. Pridáme múku rozmiešanú s práš. do pečiva a tuhý sneh. Plech si vystelieme alobalom, na ktorý dáme cesto.
-
2
Upečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe asi tak 35 - 40 minút. Pomaly pečieme. Upečené vyberieme s plechu na dosku a ochladíme. Potom si prekrojíme plát cesta na 3 rovnako dlhé pláty.
-
3
Spodný plát si natrieme džemom. Pripravíme si punčový sirup: Všetky suroviny si vymiešame na sirup. Namočíme do neho celý prostredný plát a položíme ho na spodný. Vrchný plát si tiež natrieme džemom a položíme na vrch. Zaťažíme aspoň na jednu hodinu. Potom si pripravíme cukrovú polevu: Práškový cukor si vymiešame s vriacou vodou - koľko zaberie, a pridáme šťavu z citróna a trošku červenej farby. Vymiešame na lesklú polevu. Hotový punčák polejeme polevou.









tento tvoj vypada ako z cukrarne dakujem ukladam
KK.
Ďakujem za recept, pochutili sme si.