Punčák
Autor receptu: merylin
Punčák pečiem dosť často, pretože je veľmi chutný a rýchly.
16 porcií |
50 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešame si žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu. Pridáme múku rozmiešanú s práš. do pečiva a tuhý sneh. Plech si vystelieme alobalom, na ktorý dáme cesto.
- Upečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe asi tak 35 - 40 minút. Pomaly pečieme. Upečené vyberieme s plechu na dosku a ochladíme. Potom si prekrojíme plát cesta na 3 rovnako dlhé pláty.
- Spodný plát si natrieme džemom. Pripravíme si punčový sirup: Všetky suroviny si vymiešame na sirup. Namočíme do neho celý prostredný plát a položíme ho na spodný. Vrchný plát si tiež natrieme džemom a položíme na vrch. Zaťažíme aspoň na jednu hodinu. Potom si pripravíme cukrovú polevu: Práškový cukor si vymiešame s vriacou vodou - koľko zaberie, a pridáme šťavu z citróna a trošku červenej farby. Vymiešame na lesklú polevu. Hotový punčák polejeme polevou.