Pivko podľa mojej chuti:) fotorecept

vlieskovsky - bez fotkyvlieskovsky, 16. septembra 2010

Trochu netradičný recept, ale rýchly a veľmi chutný.

7
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks krájaný
15 dg moze byt viac druhov
15 dg podľa vlastnej chuti
15 dg
250 g
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré použijeme.

    Pivko podľa mojej chuti:) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vezmeme si dva rovnaké krajce sendviča a natrieme parenicovou pomazánkou. Na to uložíme hrubú vrstvu salámy. Je dôležité, aby tam bola hrubšia vrstva, aby sa nám saláma v chlebe nestratila.

    Pivko podľa mojej chuti:) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak isto vytvoríme aj druhú vrstvu, no na striedačku tentokrát uložíme šunku. Taktiež hrubšiu vrstvu. Dávame však pozor, aby bola rozložená rovnomerne, aby nám koniec nepadal a nebol voľný.

    Pivko podľa mojej chuti:) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na stred druhej vrstvy uložíme syr podľa vlastného výberu. Taktiež sa môže medzi jednotlivé vrstvy použiť kečup alebo majonéza. Takto postupne sendviče navrstvujeme a striedame so šunkou, syrom a salámou. Staviame do takej výšky, pokiaľ budeme vládať zjesť:)

    Pivko podľa mojej chuti:) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už máme sendvič navrstvený, tak ho dokola obtrieme bryndzovou nátierkou, tak aby sme zarovnali sendviče.

    Pivko podľa mojej chuti:) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec si pomocou mikroténového sáčiku a nivovej nátierky vytvarujeme penu a pivko je hotové. No je potrebné pracovať rýchlo, pretože sa nátierky rýchlo topia.

    Pivko podľa mojej chuti:) (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

angiek
zaujimave :) pri pohlade na "pivko" mam zmiesane pocity..pri akej prilezitosti sa to da podavat? ci to len tak pre vlastnu zabavu?
evusik
no predsa ako narodeninová torta pre chlapa ktorý miluje pivo, ako fór je to super a ešte sa to dá aj zjesť.... mám takú skúsenosť, že ten základ je dobré spraviť večer, zabaliť do fólie a zľahka zaťažiť a až ráno zdobiť. Lepšie sa to krája a "torta" je komkaktnejšia. Ja robím zo sendviča, základ je zo štyroch sendvičov, čiže aj torta je štvorcová a je to super dobré studené pohostenie :-) pivko sa ti podarilo aj postup pekne nafotený
tothka
Je to skutočne super a hlavne dá sa to zjesť. Môj švagor má v sobotu šesťdesiatku, pivko mu chutí, urobím. verím že sa mu bude páčiť.
valeri
blahoželám, veľmi vtipný - DOBRÝ nápad
babi
Pekné "pivko" s tou penou je to dobrý nápad, ja robirvam niečo podobné z okrúhleho chleba ktorý rozkrájam ako tortový korpus a tak ako písala @evusik nechať odležať v chladničke. Potom sa to dá krájať ako torta
remcula
Někdy si říkám, na co lidé nepříjdou? To je super nápad a nezdá se mi ani tak složitý!!
vlieskovsky
Dakujem pekne:)
Torta je robena a podavana hned ten den,ale je pravda, ze na druhy den bola este chutnejsia.
Smelo do toho fantazii sa medze nekladu..
janazjarku
Pripomenulo mi to môjho kamaráta, ktorý svojím deťom robieval "poschodové" desiaty :-) nakrájal tri tenučké chlebíky a vymýšlal pomazánky, ktoré obkladal šunkou , syrom, rôznou zeleninkou ešte aj každá polka chleba bola rôzna a tie milé kofy veru nikdy nedoniesli zabudnutú desiatu !
celka
Když jsem viděla pivko na obrázku, čekala jsem nějakou složitou přípravu, ale je to vlastně pár svačin na sobě a trochu přizdobit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia